100% naturalny, puffingowany Ananas Puffins - DLA SYLWETKI, witalności, smaku i PRZYJEMNOŚCI!


100% naturalny, puffingowany Ananas Puffins - DLA SYLWETKI, witalności, smaku i PRZYJEMNOŚCI!
2015-03-21
Puffingowanie to unikalna technologia suszenia owoców, opatentowana przez markę Puffins – rodzimego producenta naturalnych i zdrowych przekąsek nowej generacji.

Dzięki specjalnej technologii przetwarzania, owoce zachowują intensywny, owocowy smak, idealną chrupkość i moc wartości odżywczych. Wśród swojskich jabłek czy wiśni, w ofercie marki Puffins znajdziemy także smaki egzotyki – chociażby lekkiego, chrupiącego i przepełnionego słońcem… ananasa!

 Puffingowany Ananas marki Puffins poddany został unikalnemu procesowi suszenia próżniowego zachodzącego w temperaturze poniżej 30 stopni Celcjusza. W ten sposób powstały trójwymiarowe cząstki ananasa Puffins, które wyznaczają nową jakość wśród przekąsek. Suszenie niezwykłą metodą próżniową sprawia, że kawałki ananasa zachowują naturalny kształt, smak i intensywny aromat świeżych owoców, a co najistotniejsze - nie tracą żadnych cennych wartości odżywczych i witamin zawartych w świeżym owocu! Puffingowany Ananas staje się lekki, kruchy, chrupiący i nie kurczy się jak tradycyjny susz, tylko powiększa nabierając objętości i zachowując swój pierwotny, pełny kształt. Co najważniejsze, Puffingowany Ananas Puffins jest w 100% naturalny, nie zawiera konserwantów, dodatkowego cukru ani żadnych innych ulepszaczy aromatu czy wyglądu. Jest natomiast pełen witamin i składników mineralnych, które pozwalają zachować młodość, zdrowie, piękny wygląd i dobre samopoczucie. Właściwości ananasa od dawna wykorzystywane są w medycynie niekonwencjonalnej - świeże owoce zawierają witaminę C, B6 oraz mangan i miedź; zawierają również bromelię i biotynę, które wspomagają odchudzanie. Ta wybuchowa mieszkanka pozwali zachować zdrowie, piękne wygląd i dobre samopoczucie na długo. Ananasy Puffins zachowują bowiem wartość odżywczą świeżych owoców, ciesząc zmysły naturalną słodyczą oraz intensywnością i wyrazistością smaku.

 

Puffins to słodka, lekka i smaczna przekąska dostępna w pięknym, 40 gramowym biodegradowalnym opakowaniu Specjalna folia w tylnej części kartonika pozwala podejrzeć, co kryje się w środku oraz odkryć sekret, dlaczego Puffinsy są tak zaskakująco inne.

 

Marka: Puffins, Pojemność: 40 g, Cena:  ok. 9,99 zł,  puffins.co

               

*MicroFood to polska, rodzinna firma z Ostrzeszowa, która postawiła stworzyć przekąskę w 100% naturalną, a zarazem pozwalającą na słodką chwilę przyjemności bez wyrzutów sumienia . W ten sposób powstały Puffins – absolutnie oryginalne, niekonwencjonalne i jednocześnie w 100% naturalne - chrupiące owoce w zaskakująco nowej, lekkiej formie. Jest to możliwe dzięki unikatowej na skalę światową technologii suszenia owoców metodą próżniową. Suszenie próżniowe to suszenie w podciśnieniu. Dzięki zastosowaniu podciśnienia  intensywne parowanie zachodzi nawet w niskich temperaturach. W podciśnieniu temperatura wrzenia wody znacznie opada (nawet do 33°C). Suszenie próżniowe  pozwala na otrzymanie produktu o bardzo wysokiej jakości. Walory odżywcze i smakowe są nieporównywalnie wyższe od otrzymywanych w suszeniu tradycyjnym.

 

Czy suszone owoce mogą nas jednak jeszcze czymś zaskoczyć?

Okazuje się, że tak – co więcej, jak pokazują przekąski marki Puffins, mogą wręcz zrewolucjonizować nasze dotychczasowe myślenie o zdrowym podgryzaniu, podjadaniu i przegryzaniu. Puffins powstają dzięki unikatowej technologii suszenia próżniowego nazwanego puffing, stworzonego i opatentowanego przez ich producenta, firmę MicroFood. W ten sposób przekąski zachowują naturalną słodycz dojrzałych owoców i ich wartości odżywcze, co więcej – swoim kształtem również przypominają te prawdziwe, z drzew i krzewów!

 

 

Nadesłał:

KN
http://kobieta24.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl