Bezglutenowy „Morski kaprys” PESCANOVA z sosem alioli


Bezglutenowy „Morski kaprys” PESCANOVA z sosem alioli
2017-07-26
Kalmary są obecnie jednym z najpopularniejszych morskich przysmaków. Mają one delikatne, elastyczne mięso o słodko-słonym smaku, ale przede wszystkim są bogatym źródłem składników odżywczych.

                                                       Składniki:

• 1 opakowanie „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA

• sos alioli:

§  czosnek

§  sól

§  żółtko

§  sok z cytryny

§  sól

§  pieprz

§   szczypiorek 

§  liście bazylii lub mięty

 

 

Przygotowanie:


1. Przygotowujemy „Morski kaprys” w bezglutenowej panierce PESCANOVA w piekarniku lub smażymy według wskazówek na opakowaniu.

2. Przygotowujemy sos – łączymy wszystkie składniki w misce i ucieramy.

3. Krążki „Morskiego kaprysu” w bezglutenowej panierce PESCANOVA przekładamy na talerz i podajemy w towarzystwie sosu posypanego szczypiorkiem oraz dekorujemy listkami mięty lub bazylii.

 

Regularne spożywanie owoców morza korzystnie wpłynie na funkcjonowanie serca, płuc czy wątroby. To produkty bogate w selen oraz witaminy, a z uwagi na niskokaloryczność i korzystny wpływ na samopoczucie powinny stać się stałym elementem naszej diety. Kalmary są również naturalnym afrodyzjakiem i doskonale wpływają na kondycję fizyczną. Bezglutenowy Morski kaprys firmy PESCANOVA to formowane krążki z kałamarnicy Humboldta, dostępne dla wszystkich, którzy nie tolerują glutenu, jak i tych, którzy sami rezygnują z jego obecności w codziennej diecie. Nowość firmy PESCANOVA jest doskonałą propozycją na szybki oraz smaczny posiłek.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl