Catering – doskonałe rozwiązanie na każdą okazję


2014-03-14
Nie potrafisz lub nie lubisz gotować? A może wręcz przeciwnie- chcesz przygotować dania, ale stresujesz się, że coś pójdzie nie po Twojej myśli? Pomyśl o usłudze cateringu: zaoszczędzisz nie tylko pieniądze, ale i cenny czas.

Przeciwnicy gotowych posiłków twierdzą, że wolą gotować sami ze względu na koszty. Nie biorą jednak pod uwagę, że przyrządzanie dań to nie tylko zrobienie zakupów. Do tego należy doliczyć koszty gotowania: woda, prąd, gaz. Przygotowanie niektórych specjałów wymaga też odpowiedniego sprzętu, a odpowiednie naczynia czy noże nie należą do najtańszych. Dlatego też, warto przemyśleć oferty firm cateringowych. Takie działania prowadzi też większość znakomitych restauracji.

Smaczne, ale czy zdrowe?

Na temat zamawianego jedzenia krąży mnóstwo plotek. Większość z nich to niesprawdzone informacje np. że zamawiane jedzenie jest nieświeże. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że firmy trudniące się cateringiem są stale kontrolowane i zwyczajnie nie mogą sobie pozwolić na jakąkolwiek wpadkę w przygotowaniu żywności, a co dopiero na to, że w skład ich posiłków wchodzą nieświeże produkty. Na rynku istnieje wiele firm gastronomicznych, które oferują swoim klientom znakomite dania i posiłki. Większość z nich ma też specjalne menu np. dla wegetarian.

Dla dzieci

Większość dzieci odżywia się niezdrowo lub w ogóle nie chce jeść. Dla gospodyni, która przygotowuje przyjęcie jest to nie lada wyzwanie. Znajomi, którzy przychodzą ze swoimi małymi pociechami z pewnością będą wdzięczni, że ich niejadki przynajmniej spróbowały zdrowego dania. Firmy cateringowe w swojej ofercie posiadają specjalne menu dla dzieci, ponadto na specjalne życzenie są w stanie przygotować potrawy dla małych alergików. Bezglutenowe dania, podane w znakomicie wyglądający sposób z pewnością będą atrakcyjną propozycją dla maluchów.

Oszczędność czasu

To chyba największa zaleta cateringu. W końcu organizując przyjęcie, chcemy przebywać z gośćmi i dzięki usłudze cateringowej będziemy mieć na to czas. Unikniemy ciągłego krzątania się po kuchni i odgrzewania posiłków. Menu zależy od preferencji osoby zamawiającej. W ofercie niektórych firm sezonowość ma wpływ na posiłki:  np. latem serwowane są sałatki i przystawki, zimą dania duszone lub wędzone. Wszystko zależy od specjalizacji firmy cateringowej czy restauracji. Oferty są bardzo różne, a firmy elastycznie dopasowują się do potrzeb klientów. 

 Artykuł powstał przy współpracy z http://www.horeca.pl/

Nadesłał:

redaktorka

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl