Chałwa pistacjowa


2024-01-22
W świecie słodkości istnieje prawdziwa perełka pochodząca z kuchni śródziemnomorskiej – chałwa. To prawdziwa rozkosz dla podniebienia idealna na przekąskę przy kawie czy rodzinne spotkania. Okraszona pistacjami KRESTO przełamuje konwencję i zaskakuje feerią smaków. Warto spróbować!

Składniki:
• 500 g sezamu KRESTO
• 100 g pistacji KRESTO
• 150 g miodu
• 1 łyżeczki cukru waniliowego 

Wykonanie:
1. Sezam upraż na suchej patelni. Kiedy lekko przestygnie zblenduj go na pastę.
2. Dodaj posiekane pistacje, miód i łyżeczkę cukru waniliowego. 
3. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. 
4. Chłodź w lodówce około 2 godziny.

 


Nadesłał:

Fly_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl