Gdy organicza nas przestrzeń kuchenna.


2016-02-26
Problemem bardzo często zgłaszanym dziś projektantom wnętrz jest stosunkowo ograniczona przestrzeń na urządzenie kuchni.

W czasach gdy każdy metr kwadratowy mieszkania w eleganckich osiedlach bardziej prestiżowych dzielnic kosztuje majątek prawdziwa sztuka staje się urządzenie funkcjonalnej kuchni. W większości przypadków zleceniodawca rezygnuje dziś z oddzielonej kuchni na rzecz tzw. aneksu kuchennego, który stanowi integralną część salonu. Bardzo często stosowane są wówczas oddzielenia jedynie blatem barowym, który spełnia funkcje części jadalnej. Wydzielona w ten sposób zwykle niewielka przestrzeń kuchenna obok standardowych sprzętów typu: lodówka, kuchenka, zlewozmywak ma często pomieścić ponad to zmywarkę, mikrofalówkę czy nawet czasami pralkę. Do tego wszystkiego wystarczającą ilość blatu roboczego do prac kuchennych. W takich sytuacjach jedynym rozwiązaniem jest zamówić kuchnię na wymiar. Zaplanowaną w najdrobniejszych detalach oraz wymierzoną niemal co do milimetra. Bardzo często kuchnie na wymiar stają się dziś wyborem również właścicieli domów o dużej przstrzeni. Wynika to z faktu, iż zwyczajnie to co "uszyte na miarę" nie tylko w przypadku ubrań pasuje zwykle najlepiej.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

karona

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl