Gotowanie na parze - zdrowo, smacznie i przy użyciu urządzenia wielofunkcyjnego


2016-06-09
Zastanawialiście się kiedyś, w jaki sposób można przyrządzić posiłek bogaty w witaminy oraz minerały, praktycznie bez użycia tłuszczu, dodatkowo smaczny i aromatyczny? Zapewne takie rozterki ma wiele osób. Na szczęście mamy dla Was gotową odpowiedź – Speedcook.

Zdrowie i czas to jedne z najważniejszych wartości dla współczesnego człowieka. Coraz szybsze tempo życia często nie pozwala nam na samodzielne przygotowywanie posiłków, co z kolei przekłada się na stan zdrowia. Z tych względów wiele osób chciałoby przygotowywać zdrowe posiłki w jak najkrótszym czasie. Pozwala na to Speedcook, czyli wieloczynnościowe urządzenie do gotowania, które posiada wiele funkcji, w tym opcję gotowania na parze. Wystarczy do naczynia parowego włożyć przykładowo ryż, rybę i warzywa, a w części miksującej jednocześnie przygotować pyszny sos.

Proces gotowania na parze pozwala na zachowanie większej ilości wartości odżywczych w pokarmach. Dodatkową zaletą tej metody przyrządzania posiłków jest ich niskokaloryczność oraz niespotykane gdzie indziej walory smakowe. Podczas przygotowywania dań na parze praktycznie nie używamy tłuszczu, natomiast z powodzeniem możemy poeksperymentować z różnego rodzaju przyprawami. Dzięki temu dania stają się wyjątkowo aromatyczne i soczyste. Atutem, który z pewnością przekona wiele osób jest fakt, iż potrawy przygotowują się praktycznie same, a my mamy czas na chwilę relaksu. Najważniejsza pozostaje jednak świadomość, że w ten sposób przygotowane potrawy dają gwarancję zdrowia i smaku dla Twoich najbliższych.

Gorąco zachęcamy więc wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz czas, do przygotowywania posiłków na parze w wieloczynnościowym urządzeniu Speedcook. Dzięki temu przyjemność płynąca z gotowania będzie jeszcze większa, grono Twoich najbliższych pozna nowe smaki, a Ty będziesz mieć także czas na realizację własnych zainteresowań.

Karkówka na parze z sosem chrzanowym

składniki:

karkówka- 1 kg
sałata - 2 liście (opcjonalnie)

marynata:
ocet winny czerwony- 2 łyżki
olej- 100 g
miód- 1 łyżka (ok 25g)
musztarda sarepska- 30g
słodka papryka w proszku- 1 łyżeczka
sól morska- 1 łyżeczka
pieprz ziołowy- 1 łyżeczka
pieprz czarny- ½ łyżeczki
kolendra- 1 łyżeczka
gorczyca- 1 łyżeczka

sos chrzanowy:
Chrzan- 150 g
Jajka- 3 szt. ugotowane na twardo
Śmietana- 1 łyżka
Majonez- 1 łyżka
Sól, pieprz

WYKONANIE:

Do naczynia miksującego wlać olej, ocet, dodać resztę składników i wymieszać z użyciem miarki MS- obroty 6, czas 10s.
Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso. Zamarynowane mięso odstawiamy na całą noc do lodówki ( minimum 12 godzin).

Do naczynia miksującego wlać 1,5 l wody (druga kreska). Mięso ułożyć na sałacie w Parowym Speedcook'u. Ustawić Parowy Spedcook na urządzeniu, gotować- temp. Gotowanie Na Parze, obroty 0, czas 1h 50 minut.

Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć chrzan, zmiksować- obroty 7, czas 20 s.
Dodać jajka, zmiksować- obroty 3, czas 20 s.
Dodać śmietanę, majonez, sól i pieprz, wymieszać- obroty 3, czas 10 s.

Karkówkę pokrojona w plastry podawać z sosem chrzanowym. 
 

Nadesłał:

Jedno urządzenie – nieograniczone możliwości gotowania! Speedcook!
http://speedcook.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl