Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź


Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź
2014-11-07
Poszukiwacze kulinarnych smakołyków oraz ekologicznej żywności ucieszy wiadomość o czterodniowym Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź, który odbędzie się w dniach 13-16 listopada.

Lista produktów, które zainteresują pasjonatów kulinariów jest imponująca. Od prawdziwych miodów, których smaki przypomną nam lato, przez aromatyczne, wędzone naturalnie wędliny, ryby i mięsa po ręcznie wyrabiane słodycze, bakalie
i śródziemnomorskie oliwki, marynowane w ziołach. Wielbicieli ekspresowych dań ucieszy oferta stoiska z ręcznie lepionymi pierogami, a piwosze docenią aromatyczne piwo, warzone w niedalekim browarze Koreb. Wegetarianie docenią naturalne sery mazurskie, unikatowe, smakowe oliwy z oliwek i bogactwo przypraw, które są w stanie zamienić każdą potrawę o niezbyt wyraźnym smaku w arcydzieło kulinarne. Uwielbiana o tej porze roku herbata nie musi smakować tak samo każdego dnia. Wystarczy zaopatrzyć się
w ciekawe mieszanki owocowo-kwiatowych herbat czarnych i zielonych, by jesienne wieczory z kubkiem gorącej herbaty w dłoni, należały do najbardziej oczekiwanej przez nas części dnia. Domowe degustacje miodów pitnych to wyjątkowa okazja, by zaplanować zakupy tego staropolskiego i aromatycznego trunku u małych producentów. Oprócz produktów spożywczych, na najbliższym Jarmarku Produktów Regionalnych, nie zabraknie autorskich obrazów, rękodzieła artystycznego i unikatowej, artystycznej biżuterii.

 

Jarmark Produktów Regionalnych będzie dostępny dla klientów Portu Łódź w dniach 13-16 listopada (czwartek-niedziela) obok sklepu Saturn.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl