Lasagne o smaku włoskiego słońca


Lasagne o smaku włoskiego słońca
2016-05-27
Włoski makaron wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem. Istotny wpływ ma na to pszenica uprawiana wyłącznie w ciepłym i słonecznym włoskim klimacie, z której powstaje Lasagne marki Arrighi. W połączeniu z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym tworzy pyszną kompozycje smaków.

 

Makaronowe płatki

Makaron Lasagne marki Arrighi to połączenie walorów smakowych z wartościami odżywczymi. Zawarty w pszenicy durum błonnik zaspokaja głód, wspomaga trawienie oraz pomaga usunąć toksyny z organizmu. Lasagne przyrządzona na bazie makaronu dostarczy nam witamin oraz minerałów, a także poprawi samopoczucie. Marka Arrighi oferuje nam klasyczne prostokątne płaty oraz wariant szpinakowy.

Przygotowanie pysznej lasagne jest niezwykle proste. Suche płaty wystarczyw naczyniu żaroodpornym przełożyć kilkoma warstwami mięsa z warzywami, zalać sosem pomidorowym lub beszamelowym, posypać obficie serem oraz zapiec w piekarniku. Podniebna uczta gwarantowana!

 

 

 

Po więcej informacji i zdrowych inspiracji zapraszamy na stronę internetową: www.flypr.newslink.pl , www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

 

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl