Luksusowa bakaliowa przyjemność... od Siesty!


Luksusowa bakaliowa przyjemność... od Siesty!
2015-08-24
Bakaliami i orzechami raczymy się już od stuleci. Te wyjątkowe przekąski od zawsze były traktowane jako produkty najwyższej klasy. Chętnie sięgamy po nie w kuchni, wzbogacając smak wytrawnych dań oraz deserów. Bakalie Siesta to prawdziwa rozkosz dla podniebienia!

Ze względu na wysoką cenę i ograniczoną dostępność, w dawnych czasach bakalie degustowali tylko szejkowie i wezyrowie. Był to towar luksusowy, przeznaczony jedynie dla wybrańców. W XVII w., dzięki licznym podróżom do krajów Orientu, smak bakalii poznali również Europejczycy, którzy zakochali się w tych rarytasach. Dziś suszone owoce, chrupiące orzechy i wszelkiego rodzaju bakalie mamy w zasięgu ręki, ale nadal trudno odmówić im dalekowschodniego uroku, bogatego smaku i egzotycznej tajemnicy…

Zielone klejnoty z Azji

Pistacje to jedne z najbardziej zaskakujących bakalii. Ich słodko-słony smak i wyjątkowy aromat sprawiają, że po pistacje sięgamy wtedy, gdy mamy ochotę na odrobinę luksusu. Doskonale podkreślają zarówno smak ciast i deserów, jak i dań wytrawnych. Są też idealną przekąską w ciągu dnia. Pistacje są nie tylko pyszne, lecz także bardzo zdrowe. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, dostarczają m.in. białka, żelaza, potasu i wit. E. Warto pozwolić sobie na tę przyjemność – dla ciała i dla ducha! Orzechy pistacjowe Siesta to magia Orientu zamknięta w poręcznym opakowaniu z wygodnym paskiem, umożliwiającym zamykanie opakowania i cieszenie się pyszną przekąską przez dłuższy czas.


Migdałowe marzenia

Pochodzące z dalekiej Azji migdały to bakalie o wyjątkowym smaku i pięknej, mlecznej barwie. Aromatyczne Migdały Słodkich Siesta polecane są jako samodzielna przekąska i doskonały dodatek do deserów, którym nadają charakterystyczne nuty smakowe. Regularne chrupanie migdałów powoduje wzmocnienie naczyń krwionośnych i obniża cholesterol. Zawarta w nich witamina B2 usprawnia działanie układu nerwowego oraz wzroku, a dobroczynny cynk sprawia, że włosy i paznokcie stają się mocne i lśniące.

 

Śródziemnomorskie specjały

Orzechy włoskie to niewątpliwie bakalie z wyższych sfer! O ich wyjątkowości świadczy już sama nazwa – z łac. Junglans regia, czyli „królewski orzech Jowisza”. W tych orzechach tkwi prawdziwie kosmiczna moc… smaku i właściwości! Doskonałe do sałatek w południowym stylu – stanowią świetny kontrapunkt dla rozpływających się w ustach pomidorów, białych serów i kruchych sałat z dodatkiem oliwy z oliwek. Idealne do przygotowania pysznych deserów, tortów i ciast świątecznych. Orzechy włoskie Siesta warto mieć zawsze przy sobie – to przegryzka, która dostarczy nam nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E. Orzechy pobudzają mózg do działania i usprawniają metabolizm. Te królewskie łakocie to zdrowie i czysta przyjemność chrupania!

 

Produkty:

Orzechy pistacjowe Siesta, 90 g, cena: ok., 8,00 zł

Migdały słodkie Siesta, 100 g, cena: ok. 8,00 zł

Orzechy włoskie Siesta, 80 g, cena: ok. 6,00 zł

Nadesłał:

Berlińska Katarzyna

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl