Nowe odcienie brandy


Nowe odcienie brandy
2015-03-02
Slantschew Brjag w butelce odsłaniającej bursztynową barwę trunku i głęboka, perłowa czerwień limitowanej edycji klasycznej Brandy Pliska 5YO to dwie nowości AMBRA S.A. z kategorii brown spirits.

Premierowe produkty są już dostępne w wybranych sklepach detalicznych i sieciach handlowych na terenie całego kraju.

 

Slantschew Brjag - którego tajemnicą są starannie wyselekcjonowane destylaty winne leżakujące w niewielkich dębowych beczkach - zyskał zupełnie nowe opakowanie. Zmieniona butelka odsłania doskonałą bursztynową barwę trunku, przenosząc nas w świat morskich opowieści. Jej design nawiązuje do koloru wzburzonych fal i rozgrzanego słońcem złotego piasku. Ten sam pozostał wyważony smak Slantschew Brjag z subtelnym waniliowym aromatem. Na straży tradycyjnej technologii produkcji stoi Vinex Preslav - od 50 lat producent wysokogatunkowych, bułgarskich brandy.

Nowoczesny design i głęboka, perłowa czerwień butelki wyróżnia limitowaną edycję klasycznej Brandy Pliska 5YO. Produkowana z dbałością o każdy detal, który ma wpływ na jej aromat, delikatny i jednocześnie głęboki smak jest specjalnym prezentem dla najwierniejszych miłośników brandy. Ale nie tylko… Odważny, przyciągający wzrok projekt to również propozycja dla zupełnie nowych konsumentów - doskonały pretekst, by sięgając po intrygujące opakowanie edycji limitowanej, odkryć aromat kompozycji brandy leżakujących co najmniej pięć lat w dębowych beczkach. Tak może rozpocząć się przygoda z kategorią brown spirits, która z roku na rok zdobywa w Polsce coraz większe zaufanie i staje się coraz bardziej dostępna.

Przypomnijmy, że AMBRA S.A. jest współwłaścicielem, wyłącznym importerem oraz dystrybutorem marek Pliska i Slantschew Brjag. Brandy Pliska 5YO jest najlepiej sprzedającą się brandy w sklepach tradycyjnych.

 

CZY WIESZ, ŻE

Brandy jest alkoholem powstającym z destylacji wina. Jedna z historii tego trunku mówi, że                 w przeszłości stosowano dwie metody sprawdzania jakości wydestylowanego alkoholu. Pierwsza polegała na podpalaniu pewnej jego ilości. Brandy była dobra, jeżeli spaliła się w całości, nie pozostawiając żadnych zanieczyszczeń. Druga, bardziej miarodajna polegała na umieszczeniu odrobiny prochu armatniego na dnie trunku. Jeżeli po wypaleniu się całego alkoholu proch zajął się ogniem, trunek był uznawany za dobry. Angielska nazwa trunku, którego polski odpowiednik to winiak, pochodzi od niderlandzkiego słowa brandewijn, znaczącego tyle co „palone wino”. Początkowo wino destylowano głównie w celu przedłużenia trwałości, aby ułatwić kupcom jego przewożenie. Dość szybko zorientowano się, że powstały dzięki temu trunek jest nie tylko mocniejszy, ale i smaczniejszy.

 

RYTUAŁ SERWOWANIA BRANDY

·         podawaj w niskich pękatych kieliszkach o tulipanowym kształcie

·         smakuj małymi łykami, delektując się aromatem

·         optymalną temperaturą podania jest temperatura pokojowa

·         brandy jest doskonałym składnikiem drinków

 

Rekomendowana cena Brandy Pliska 5YO 500 ml wynosi: 31,99 zł

Rekomendowana cena Slantschew Brjag 500 ml wynosi: 28,99 zł


Nadesłał:

ellla

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl