PASJONACI DOBREJ KUCHNI Kulinarne show w Zielonych Arkadach


PASJONACI DOBREJ KUCHNI Kulinarne show w Zielonych Arkadach
2016-02-26
Zielone Arkady powiedzą „stop” konwencjonalnym metodom gotowania i przygotują pełne zaskakujących doznań kulinarne widowisko z najwyższej półki. Anna Starmach – jurorka polskiej edycji Master Chef oraz Dariusz Kuźniak – finalista I edycji programu Top Chef zapraszają na kulinarne show.

 


Serdecznie zapraszamy wszystkich na wyjątkowe, pełne smaku show. W ten weekend będzie można oddać się kulinarnym eksperymentom, których efekty okażą się zaskakujące. Do udziału w molekularnych doświadczeniach zapraszamy również dzieci, dla których mistrzowie sztuki kulinarnej przygotują dymiące napoje z suchym lodem oraz mrożone azotem chipsy z ziół - mówi Iwona Mroczek, Dyrektor Centrum Handlowego Zielone Arkady.

Każdy z odwiedzających będzie mógł stać się wirtuozem tej awangardowej kuchni i pod okiem mistrzów - wykorzystując własną fantazję oraz kreatywność - przygotować jedno z niekonwencjonalnych dań. Po udziale w warsztatach przyrządzenie owocowego kawioru, pianki cytrynowo gruszkowej czy sferycznego ravioli nie będą już nieosiągalnym wyzwaniem. Strefa molekularnego gotowania będzie tętnić kulinarnymi inspiracjami przez cały weekend w godz.: 13.00 – 18.00. Udział we wszystkich warsztatach będzie bezpłatny.

Kuchnia molekularna zrywa z naszym wyobrażeniem o gotowaniu. Wymaga wyzbycia się starych nawyków i przyzwyczajeń. To kuchnia, która „wrzuca na wyższy bieg” i oszukuje zmysły. Jej odbiorca spodziewa się jednego, a dostaje coś zupełnie innego. Ten efekt przyjemnego zaskoczenia sprawia, że można się w niej zakochać bez pamięci. Warto również dodać, iż wszystkie potrawy powstają w stu procentach z naturalnych składników.

Wydarzenie będzie doskonałą okazją do smakowania, zgadywania oraz odkrywania nowych smaków. To również szansa na udział w niecodziennym show, gdyż kuchnia molekularna to nie tylko niezapomniane walory smakowe, ale również spektakularne widowisko, którego nie można przegapić.


Poza weekendowym show, w dniach 25-26 lutego, Zielone Arkady zorganizują Akademię Kulinarną - dwudniowe warsztaty, w których wezmą udział uczniowie bydgoskich gimnazjów. Uczestnicy poznają zaskakujące zastosowanie ciekłego azotu w kuchni. Wydarzenie to dowód na to, iż zjawiska chemiczne to źródło kreatywnych oraz niestandardowych rozwiązań
w codziennym życiu.


Szczegóły są dostępne na stronie galerii: www.zielonearkady.com.pl


 


 


 

 

 


Nadesłał:

AgnieszkaPRINSPIRATION

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl