Sekrety zdrowej diety, czyli spotkanie z Julitą Bator


2014-09-23
Wymyśliła dietę dla swoich dzieci, lecząc je z przykrych dolegliwości. Później zmodyfikowała domowe menu według własnych receptur – ku ogólnemu zadowoleniu całej rodziny. A 24 września podzieli się swą kulinarną wiedzą z klientami Bonarki.

Julita Bator swą książkę „Zamień chemię na jedzenie” napisała na podstawie eksperymentu przeprowadzonego na najbliższych. Zrezygnowała z kupowania szkodliwie przetworzonej żywności, wprowadzając do codziennego jadłospisu tylko i wyłącznie naturalne składniki. Sama piekła bułki orkiszowe i przyrządzała domowy jogurt bez chemicznych dodatków. Po części spowodowane było to alergią jej dzieci na ulepszacze, a po części – zwykłą chęcią jedzenia zdrowych potraw. I jak się okazało, jej domowe doświadczenie przyniosło pozytywne rezultaty. Dzieci przestały skarżyć się na dolegliwości, zaczęły za to chętniej jeść. Dodatkowo, każdorazowo po zakupach pozbawionych sztucznej żywności zostawało więcej pieniędzy w portfelu.

 

Ale nie tylko na opisie wprowadzanych zmian opiera się książka. Jej główną treścią jest bowiem 80  autorskich przepisów Julity Bator, która zachwala je, mówiąc, że były testowane na jej dzieciach. Czy można wyobrazić sobie lepszą rekomendację? Czytelnik odnajdzie w książce proste i niedrogie pomysły m.in. na własne pieczywo, drugie śniadanie do pracy i szkoły, nietypowe potrawy na przyjęcia dla dzieci, desery dla łasuchów oraz dania świąteczne.

O tych przepisach będzie można porozmawiać osobiście z ich autorką. Już 24 września o godzinie 18.00 zagości ona w salonie Empik w Bonarce. Jest spora szansa, że podczas spotkania zdradzi kilka nowych, niepublikowanych nigdzie wcześniej przepisów. Warto więc odwiedzić krakowskie centrum handlowe i zakosztować pysznych i lekkostrawnych kulinarnych pomysłów.

Nadesłał:

bezstronny22

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl