Sos do ryby po grecku – nowość od Dawtony


Sos do ryby po grecku – nowość od Dawtony
2015-03-11
Sos do ryby po grecku dołączył do szerokiej oferty aromatycznych sosów Dawtony. Razem z nim producent proponuje osiem sosów, charakterystycznych dla różnych tradycji kulinarnych świata, dzięki czemu każdy odnajdzie w niej swoje ulubione smaki.

Są one zamknięte w eleganckim szklanym opakowaniu z nową, wyróżniającą się na półce etykietą.


Sos do ryby po grecku, jednego z najpopularniejszych polskich dań, to pomidorowo-marchwiowa kompozycja z dodatkiem m.in. selera, cebuli, suszonych warzyw i przypraw. Zamknięty w większym słoiku (550 g) daje możliwość przygotowania posiłku dla całej rodziny. Wystarczy kilka minut, aby wyczarować z niego pyszne danie obiadowe, smakujące zarówno na ciepło, jak również świetnie sprawdzające się jako zimna przystawka.


Rodzina sosów Dawtona to nieodzowna pomoc w szybkim przygotowaniu smacznego posiłku. Najwyższej jakości składniki, starannie opracowane receptury i wysoka zawartość pomidorów to gwarancja ich niepowtarzalnego smaku i aromatu.


Miłośnikom kuchni włoskiej i wszelkiego rodzaju past przypadną do gustu intensywnie pomidorowe sosy: Boloński z ziołami, Neapolitański z papryką oraz najbardziej "makaronowy” z nich wszystkich – Sos do Spaghetti pomidorowo-śmietanowy. Gęste i esencjonalne, zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sos Boloński z ziołami to klasyka gatunku. Stanowi podstawę do przygotowania lasagne czy canneloni.
Sos Neapolitański idealnie pasuje do przekąsek typu bruschetta, crostini czy grissini (paluszków z ciasta chlebowego), wspaniale smakuje także z klopsikami.

 W ofercie Dawtony znajdują się również dwa popularne sosy wywodzące się z azjatyckich tradycji smakowych – Sos słodko-kwaśny z ananasem oraz Sos Chiński m.in. z pędami bambusa i grzybami mun. To gratka dla wielbicieli orientalnych smaków i idealny dodatek do dań ryżowych, czy smażonych mięs – wołowiny, cielęciny i drobiu.


Dla fanów wyrazistych smaków Dawtona przygotowała Sos Meksykański, zawierający m.in. czerwoną fasolę, kukurydzę i czosnek. Jest on wspaniałym uzupełnieniem tortilli, quesadilli oraz fajitas z kurczakiem lub wołowiną. Wystarczy dodać ryż i ulubione dodatki, aby w kilka chwil cieszyć się smakowitym daniem.


Amatorom kuchni naszych bratanków „do szabli i do szklanki” Dawtona
proponuje Sos Węgierski z pieczarkami, nieodłączny składnik gulaszu
z wołowiną, makaronu z mielonym mięsem i, oczywiście, placka
po węgiersku. Świetnie pasuje również do klasycznych, rodzimych
placków ziemniaczanych.


Sosy Dawtona znajdziemy w sklepach w całej Polsce w cenach 2,89 zł (słoiki 370 g - idealne na danie dla dwojga) i 3,69 zł (słoiki 550 g – porcja dla rodziny).

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl