Szpinak do zadań specjalnych


Szpinak do zadań specjalnych
2017-04-27
Szpinak daje moc – wiedział to już Papay, bohater kultowej amerykańskiej kreskówki. Warzywo przez lata spychane na margines, przebojem wróciło do polskich kuchni. Jak przyrządzić szpinak, aby zachwycał swoim smakiem, podpowiada FRoSTA.

Nie każdy wie, że szpinak to bliski kuzyn… buraka. Do Europy przybył z Chin, choć jego prawdziwą kolebką jest Iran. Obecnie dania z jego udziałem królują na stołach najlepszych restauracji. Potrawy na jego bazie przyrządzimy również w domu – szybko i łatwo, szczególnie jeśli sięgniemy po gamę szpinaków od FRoSTY. Dostępne cały rok, dają naprawdę wiele kulinarnych możliwości.

W połączeniu z kremową śmietanką, szpinak będzie idealny jako sos nie tylko do domowego makaronu, lecz również do ryb czy mięs. Szybko przygotujemy z nim delikatny farsz z ricottą czy innym klasycznym białym serem, doskonały zarówno do polskich naleśników i pierogów, włoskich ravioli czy jako główny składnik sycącej tarty na kruchym spodzie. Przyrządzimy z nim tradycyjną lasagne oraz nowoczesne warzywne kotleciki, a także pyszne zupy, a nawet… jajecznicę.

 

 

Szpinak uprawiany jest specjalnie dla FRoSTY. Od jego zebrania do zamrożenia mija zaledwie kilka godzin, co pozwala zachować wyrazisty smak i intensywnie zielony kolor szpinaku.
Do wyboru mamy nie tylko klasyczny szpinak w liściach, lecz siekany, a także ten w towarzystwie kremowej śmietany czy czosnku.

 

Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, szpinaki FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów. Produkty ze szpinakowej gamy FRoSTY czekają w sklepowych zamrażarkach, w cenach odpowiednio: Szpinak w liściach 4,5 zł/ 300 g, Szpinak siekany 3 zł/ 450 g.  

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl