Taki klasyk!


Taki klasyk!
2015-04-02
Anglia, typowe angielskie śniadanie i tradycyjny five o’clock – ich wspólnym mianownikiem jest czarna herbata – najpopularniejsza wśród wszystkich herbat.

. Według jednej z legend jej początki sięgają 2737 roku p.n.e, kiedy to mityczny cesarz chiński zupełnie przez przypadek zaparzył pierwszy napar z liści herbaty. W Europie herbata pojawiła się dużo później.

Nazwa herbaty w języku polskim pochodzi od łacińskiego słowa: herba thea – "ziele herbaciane". Herbata poddawana procesowi fermentacji, a w zależności od regionu, w jakim jest produkowana, poddaje się ją różnym metodom obróbki. Podstawowe etapy to: więdnięcie, zwijanie, fermentowanie oraz suszenie.

Liście herbaty są bogate w wiele witamin, m.in. A, B1, B2, C, E i K oraz różne minerały np. fluor, żelazo, potas, cynk, magnez. Herbata bogata jest także w bioflawonoidy – silne przeciwutleniacze, które chronią organizm przed działaniem wolnych rodników, kofeinę (teinę) – która pobudza nasz organizm oraz fluor – skuteczny w walce z próchnicą.

Herbata czarna BiFix to esencja wyjątkowego smaku i aromatu o naturalnej złotej barwie. Przygotowana z najwyższej jakości liści herbacianych, w naturalny i delikatny sposób pobudza nasz organizm do działania.

Sposób parzenia: Jedną saszetkę herbaty zalać wrzątkiem i parzyć 3-5 minut.

 

BiFix Czarna Herbata ekspresowa

Składniki: herbata czarna

Opakowanie: 20 x 2 g

 

Cena: ok. 6 zł

www.bifix.pl

www.zdroweherbaty.com.pl

 

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl