Twaróg Sernikowy mielony Piątnicy – niezastąpiony na święta


Twaróg Sernikowy mielony Piątnicy – niezastąpiony na święta
2015-12-21
Sernik –trudno sobie wyobrazić bez niego świąteczny, bożonarodzeniowy stół. Słodki, puszysty,pełen bakalii… Dzięki OSM Piątnica jego przygotowanie zajmie znacznie mniej czasu.

Wystarczy sięgnąć po Twaróg Sernikowy mielony, aby sernik stał się ciastem, którego przygotowanie nie jest pracochłonne, za to cieszy wyjątkowym smakiem.

 

Najważniejszą rzeczą decydującą o finalnym smaku sernika jest ser! To od niego zależy, czy ciasto będzie ciężkie czy teżlekkie, puszyste, delikatne,rozpływające się w ustach – takie, jakie lubimy najbardziej. Wystarczy, że robiąc świąteczne zakupy, nie zapomnimy o Twarogu Sernikowym OSM Piątnica, a sztandarowy świąteczny deser zachwyci wszystkich gości. To nie tylko niezastąpiona, gotowa masa serowa do świątecznego sernika, ale również świetna propozycja dla wszystkich ceniących wygodęioszczędność czasu.

 

W czym tkwi jego sekret? Twaróg Sernikowy mielony to doskonałe połączenie wysokiej jakości kremowego serka śmietankowego ztwarogiemwiejskim. Lecz to nie wszystko! Idealnie dobrane proporcje tych składników zapewniają delikatny, śmietankowy smak, i co równie ważne,odpowiednią zawartość tłuszczu mlecznego, dzięki czemu masę na nasz sernik przygotujemy już bez sięgania po dodatkowe masło czy margarynę.

 

Twaróg Sernikowy mielony Piątnicy przygotowany jestbez dodatku zagęstników, konserwantów, aromatów, barwników i cukru.

 

OSM Piątnica poleca sprawdzony przepis na prawdziwy, polski sernik:

 

Składniki na średniej wielkości blachę:

-          1 kg twarogu sernikowego

-          7 jaj

-          szklanka cukru pudru

-          1 łyżka kaszy manny

-          1 łyżka mąki ziemniaczanej

-          1 cukier waniliowy lub aromat rumowy

 

Sposób przygotowania:

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę manny, cukier waniliowy lub aromat. Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową. Przełożyć na blachę (do tego przepisu użyliśmy formy o wymiarach około24cm x 20cm) lub do tortownicy wyłożonej papierem pergaminowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica znajdziemy w sklepowych lodówkach w cenie 11 zł/1kg.

 

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl