Walentynkowa uczta z WSP Społem


Walentynkowa uczta z WSP Społem
2015-02-11
Mówi się, że droga do serca ukochanej osoby prowadzi przez żołądek. Zatem? Nawet jeśli nie jesteś mistrzem kulinarnym, w Walentynki spróbuj swoich sił i przygotuj wyjątkowe danie z dodatkiem ulubionych kieleckich produktów. A nuż dzięki temu, sympatia spojrzy na Ciebie przychylniejszym okiem. ;)

Kolacja w domowym zaciszu to doskonały sposób na spędzenie Dnia Zakochanych. Wystarczy elegancko udekorować stół, przygotować jedną z ulubionych potraw, włączyć nastrojową muzykę i dać się otulić ciepłą atmosferą. Menu na taką okazję nie musi być wcale wytworne, ważne, by było wyjątkowe. Dlatego WSP Społem, by ułatwić przygotowanie kolacji w tym niezwykłym dniu, podpowiada...

Zrób sałatkę z krewetkami w sosie majonezowo-ketchupowym

Opłukane w zimnej wodzie owoce morza, gotuj na wolnym ogniu przez ok. 3 min. Kilka rodzajów sałaty porwij na małe kawałki i połóż na płaskim, dużym talerzu. Następnie w miseczce wymieszaj Majonez Kielecki Omega-3 z Ketchupem Kieleckim łagodnym, tak by produkty stworzyły jednolitą konsystencję. Wysokiej jakości składniki, na bazie których powstanie majonezowo-ketchupowy sos, dodadzą owocom morza oraz potrawie wyjątkowego smaku. Ponadto, danie dzięki Majonezowi Kieleckiemu Omega-3 bogate będzie w cenne kwasy Omega-3. W kolejnym kroku wystudzone krewetki ułóż na przygotowanej wcześniej sałacie, skrop sokiem z cytryny oraz obficie polej sosem. Gotowe danie pozostaw na ok. 1 godz., by składniki przeszły swoim aromatem. Smacznego  ;-)

Nadesłał:

bb_pr
http://bbpr.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl