Wesele ludzi ze smakiem - relacja z wydarzenia


2014-05-27
Pokaz mody ślubnej i wieczorowej z udziałem aktualnej Miss Podlasia Justyny Galas, porady specjalistów, zabiegi, pokazy, degustacje.
Takie atrakcje czekały na gości "Wesela ze Smakiem", które odbyło się w niedzielę 25 maja w hotelu Lipowy Most Golf Park. Dodatkowo, uczestnicy wzięli też udział w akcji wspierającej Stowarzyszenie na Rzecz Walki z Rakiem.

- W tym sezonie modne są rzęsy "ombre" -  które cechuje podkreślenie delikatnym kolorem końcówek - mówi Małgorzata Olizarowicz ze Studia Stylizacji Rzęs. Dodaje, że hitem tego sezonu jest zabieg zagęszczania i rekonstrukcji brwi, który jest alternatywą dla makijażu permanentnego.

Esencją ślubu jest oczywiście suknia panny młodej. Zdaniem Elżbiety Wierzbickiej, przedstawicielki marki Cymbeline, w tym roku wciąż tryumfuje koronka. Modne są suknie w stylu retro z domieszką fashion. Projektanci nie stronili również od delikatnych materiałów - tiuli, muślin, które czynią suknie subtelnymi i zwiewnymi.

- Obecny sezon ślubny to też łączenie różnych faktur materiałów. Absolutnym hitem są mocno wydekoltowane plecy w stylu izraelskich projektantów, do tego welony w prostych formach, woalki i bogata biżuteria - dodaje.

Wesele to przede wszystkim zabawa i taniec.

- Warto wejść na tę nową drogę tanecznym krokiem. Czasy, w których przyszli małżonkowie w ramach przygotowań do wesela ograniczali się jedynie do wyboru piosenki, przy której tańczyli swój pierwszy taniec dawno minęły. Rośnie popularność indywidualnych kursów tańca dla przyszłej pary młodej, podczas których wspólnie z nimi opracowujemy indywidualną choreografię dopasowaną do ich wyobrażeń, usposobienia, charakteru - wyjaśnia Mata Kaczyńska, która wraz z mężem Tomaszem prowadzi w Białymstoku szkołę "Fabryka Tańca".

Zdaniem makijażystki, Anny Sass, trendy obowiązujące w obecnym sezonie ślubnym nie zmieniają się od kilku ostatnich lat. Dominuje rozświetlony, delikatny makijaż, który idealnie komponuje się z suknią ślubną.

- Tegoroczny sezon to przede wszystkim dwa wiodące trendy - z jednej strony mamy więc fryzury klasyczne, delikatne, gładkie. Z drugiej zaś fantazyjne, lekkie, "czesane wiatrem". Klasyka zawsze się broni i to widać również w kwestii fryzur - mówi z kolei Błażej Leszczyński, ze studia fryzjerskiego Studio B.

Biała suknia idealnie komponuje się ze śnieżnobiałym uśmiechem, dlatego przyszli młodzi w przedweselnych przygotowaniach nie zapominają również o wizycie u stomatologa. - W ostatnich latach systematycznie rośnie zainteresowanie zabiegami z zakresu stomatologii estetycznej, które pozwalają przywrócić nienaganną biel uśmiechu - mówi lek. stom. Zyta Grygutis - Mroczkowska.  

Wesele to jednak również, a może przede wszystkim kuchnia i menu. Szef kuchni restauracji Lipowy Most Golf Park, Janusz Papis zdradza, że w tym roku wśród organizujących wesela niesłychaną popularnością cieszy się zupa Cappucino z grzybami i porem, sandacz z sosem kurkowym i purre bakłażanowym oraz przystawka - szparagi w auszpiku z szynką.  

Uczestnicy spotkania mieli również okazję włączyć się w działania pro bono, bowiem część dochodu z imprezy (udział w wyjątkowym, weselnym brunchu) organizatorzy przekażą na konto Stowarzyszenia na Rzecz Walki z Rakiem, które działa przy Białostockim Centrum Onkologii.

Organizatorzy: Hotel Lipowy Most Golf Park i Cymbeline Paris. Partnerzy: Mon Cheri Boutique, Wictoria, Bellissima, Studio b, Rogulska Med, Pro-kadr, Nocne pieczenie Marty M, Fabryka Tańca, Anna Sass Make up & Beauty Care, Twój Dentysta Zyta Mroczkowska, DJ Krzysiek, Studia Stylizacji Rzęs. Patroni medialni: Gazeta Wyborcza, RMF MAXXX, portal KobiecyBialystok.pl.

Nadesłał:

publicum

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl