Wiosenny Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź


Wiosenny Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź
2015-04-15
Jarmark Produktów Regionalnych to tradycja, która powraca do Portu Łódź co kilka tygodni. Przygotowane zgodnie z regionalnymi recepturami wędliny, sery, miody, pieczywo czy bakalie, ponownie będziemy mogli odkryć w centrum w dniach 16-19 kwietnia.

Na zewnątrz robi się coraz cieplej, a w powietrzu czuć już wiosnę. Zaczął się zatem okres, w  którym wielu z nas postanawia zmienić coś w swoim życiu. Jedną z takich rzeczy jest dieta. To wiosną najczęściej przypomina się nam jak ważne jest zdrowe odżywianie, rozumiane między innymi jako wybieranie naturalnie wytwarzanych produktów.

 

„Jarmark Produktów Regionalnych to niepowtarzalna okazja do uzupełnienia swojej domowej spiżarni o naturalne specjały, nie zawierające środków konserwujących i rozmaitych polepszaczy” powiedziała Emilia Lange Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

 

Aromatyczne wędliny, chrupiące chleby, przepyszne sery czy rozgrzewające przyprawy i miody to tylko niektóre z produktów, które będzie można kupić podczas Jarmarku Produktów Regionalnych w Porcie Łódź. Naturalne i wartościowe smakołyki mogą posłużyć jako pyszna przekąska lub składnik tradycyjnych potraw. Świetnie sprawdzą się także podczas wiosennych weekendów przy grillu.

 

Najbliższy Jarmark Produktów Regionalnych odbędzie się w dniach 16-19 kwietnia. Stoisk wystawców należy szukać naprzeciwko sklepu Saturn.

Nadesłał:

Port Łódź
http://www.portlodz.pl/

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl