3 Kolory z mistrzowską kuchnią podczas Nocy Restauracji


3 Kolory z mistrzowską kuchnią podczas Nocy Restauracji
2013-05-23
Już po raz drugi w trzech miastach w Polsce odbędzie się niecodzienna akcja – Noc Restauracji. W Poznaniu, Gdańsku i Białymstoku zostały wybrane najlepsze lokale, które kreują trendy kulinarne.
Jedną  z wybranych restauracji w Poznaniu są 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant ul. Wiankowa To najpiękniej położony lokal w stolicy Wielkopolski ze wspaniałym widokiem na jezioro Maltańskie.  Będzie to Noc Grillowania – kosztowania specjalnych potraw, uczenia się podczas pokazów gotowania na żywo, ale też i wygrywania w konkursach. Dla smakoszy przygotowano rabat  - 25 procent na wszystkie dania z nocnego menu.
Na Noc Restauracji szef kuchni, Adam Zastróżny przygotowuje specjalne menu dla smakoszy z wykorzystaniem zgodnie z tematem tegorocznej akcji, czyli produktów regionalnych. Dodatkowym atutem jest także to, że 3 Kolory to jedyne miejsce w Poznaniu, w którym można zjeść  potrawy przygotowywane na gorącym kamieniu z lawy wulkanicznej i na desce cedrowej.  
Wśród specjalnych dań  nocnych, które będzie można spróbować tylko 24 maja będą: stek z karkówki. Pieczony na cedrowej desce.  To kawał soczystej karkówki dostarczonej z regionalnej hodowli zaprezentowany z piwną pianką i wielkopolską sałatką ziemniaczaną.  Podawane będzie  także Trio Grill. 
- To trzy wspaniale zamarynowane kawałki kurczaka, polędwicy wołowej i karkówki które grillują Państwo sami na gorącym kamieniu z lawy wulkanicznej. Jako dodatki proponujemy sałatkę ze świeżych warzyw i zapiekane ziemniaki – mówi Adama Zastróżny szef kuchni 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant. 
Nocne menu zostało tak dobrane, by każdy znalazł w nim coś dla siebie: od przystawek, po zupy, drugie dania, do deserów dla łasuchów. 
W konkursie będzie można wygrać dwa smakowite  dania, czyli grillowaną karkówkę z duszonymi grzybami i zapiekanymi ziemniakami, a także stek z kurczaka z masełkiem ziołowym podany na warzywnym ragout. 
Z ryb będzie można skosztować grillowanej makreli sous vide z sałatką z kopru włoskiego. Jest to  
makrela przygotowana metodą Sous Vide (gotowanie w niskich temperaturach bez dostępu powietrza), następnie grillowana podana na pęczkowym risotto z dodatkiem sałatki z kopru włoskiego skropionej sosem pomarańczowym
Podczas Nocy Resturacji odbędzie się także pokaz gotowania na żywo.  Adam Zastróżny, szef kuchni przedstawi  w teorii i praktyce techniki grillowania różnych produktów spożywczych na kamieniu z lawy wulkanicznej. Pokaże łatwe i szybkie sposoby marynowania mięs i ryb na grilla. Opisze zalety metody grillowania na kamieniu z lawy wulkanicznej.
Grill to dla Polaków  niemal sport narodowy, koniecznie więc trzeba wybrać się do 3 Kolory Cafe Grill and Restaurant, by spędzić tam niesamowitą noc przy smakołykach z grilla.

NOCNE MENU TYLKO 24 MAJA 
Sałatki:
SAŁATKA ALPEJSKA
Sałatka z grillowanym serem górskim, mixem sałat i świeżymi warzywami skropiona sosem rucola
SAŁATKA Z PIECZONYM ŁOSOSIEM
Mix sałat z pieczonym łososiem, świeżymi warzywami, chrupiącymi grzankami i sosem Aioli

Zupy:
KREM POMIDOROWY
Krem ze świeżych pomidorów podany z ziołowymi grzankami
ZUPA Z CUKINII 
Aksamitna zupa z pieczonej cukinii zaprezentowana z kiełkami rzodkiewki
Makarony:
MAKARON LINGUINE Z CUKINIĄ 
Delikatne wstążki makaronu z cukinią, pomidorami koktajlowymi, rucolą i salami skąpane w oliwie z oliwek

Ryby i owoce morza:
GRILLOWANA MAKRELA SOUS VIDE* z sałatką z kopru włoskiego 
Makrela przygotowana metodą Sous Vide, następnie grillowana podana na pęczkowym risotto z dodatkiem sałatki z kopru włoskiego skropionej sosem pomarańczowym

Dania mięsne:
KURCZAK ZE SZPARAGAMI I CAMEMBERTEM 
Filet z kurczaka faszerowany szparagami i camembertem z sosem winnym podany na puree ziemniaczano-czosnkowym z glazurowaną marchewką 

Dania pieczone na cedrowej desce:
STEK Z KARKÓWKINOCNE DANIE W SPECJALNEJ CENIE 25,00
Kawał soczystej karkówki dostarczonej z regionalnej hodowli zaprezentowany z piwna pianką i wielkopolską sałatką ziemniaczaną
RARYTAS 3KOLORY 
Polędwiczki wieprzowe obtoczone w bekonie, podane z sosem majerankowym, szpinakiem i zapiekanymi ziemniakami
Grill Stone – grillowanie na kamieniach z lawy wulkanicznej
Danie podane z sałatką ze świeżych warzyw, sosami oraz dodatkami do wyboru frytki lub opiekane ziemniaki

TRIO GRILL - filet z kurczaka, polędwiczka wieprzowa i karkówka

Desery lodowe:
MUS CHAŁWOWY 
Delikatny mus chałwowy skropiony sokiem z limonki, z kulką lodów truskawkowych i bitą śmietaną

HOT & ICE                                                                                                                                              
Lody waniliowe, porzeczkowe i pistacjowe z bitą śmietaną owocami i gorącym sosem pomarańczowym                                                                                                                            

Nadesłał:

exPress Dziennikarska Agencja Usługowa
http://www.express-poznan.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl