4 źródła zdrowia w zimie


4 źródła zdrowia w zimie
2014-12-10
Sezon zimowy to dla wielu osób okres ciągłej walki z infekcjami oraz osłabieniem organizmu.
Wystarczy jednak lekko zmodyfikować swoją dietę, aby cieszyć się zdrowiem i doskonałą formą przez cały rok. Dziś podpowiemy, jakie produkty temu sprzyjają,

Aloes

Znany i stosowany od dawna, posiada wiele cennych dla zdrowia właściwości.
Przede wszystkim świetnie wzmacnia odporność organizmu oraz działa przeciwgrzybicznie oraz przeciwzapalnie. doskonale wpływa również na skórę oraz jest pomocny dla prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.


Sól himalajska

Kolejnym, godnym uwagi produktem jest sól himalajska, która zyskuje coraz większą popularność w Polsce. Sól ta zawiera bowiem bardzo dużo cennych dla naszego organizmu składników mineralnych, a ponadto świetnie oczyszcza z toksyn. Warto wprowadzić ją do codziennej diety, aby dostarczyć organizmowi odpowiedniej dawki pierwiastków.

Burak
 
Wydawać by się mogło, że to pospolite warzywo to tylko dodatek do dań czy składnik tradycyjnego barszczu. Jadnak burak czerwony to prawdziwa skarbnica zdrowia. Działa on antybakteryjnie, przeciwwirusowo, doskonale wzmacnia odporność i chroni przed anemią, a także chroni nasze serce przed chorobami.


Topinambur
 
Choć nazwa ta brzmi dość egzotycznie, to jednak kryje się za nią bulwa, którą powszechnie uprawia się również w Polsce. Słonecznik bulwiasty, bo tak jest u nas nazywany, zawiera bardzo duże ilości żelaza, a także świetnie wzmacnia odporność organizmu. Ponadto wykazuje działanie przeciwbakteryjne oraz pomaga oczyszczać jelita z toksyn.

Wprowadzając co codziennego menu powyższe produkty zapewnimy sobie zdrowie na cały sezon.

Nadesłał:

Poradnik domowy
http://zycienaszczycie.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl