A jesienią polecamy… Majonez Świdnicki


A jesienią polecamy…  Majonez Świdnicki
2008-11-17
Lekki, delikatny, idealnie przyprawiony, o tradycyjnie polskim smaku. Zawsze kręcony w prawo. Taki jest właśnie Majonez Świdnicki. Produkt, który od ponad 20 lat gości na naszych stołach.

Sekret wyjątkowego smaku Majonezu Świdnickiego tkwi w przepisie. Majonez, znany obecnie jako Świdnicki był popisowym dodatkiem na stole lwowskiego rodu Svobodów, a o jego smaku krążyły legendy. Przepis na niego zapisany został w pamiętniku jednej z córek Svobodów i przekazywany był z pokolenia na pokolenie. Jedyne co było wiadomo, to że kręcony jest zawsze w prawo. Podczas II wojny światowej pamiętnik zaginął ale pamięć o majonezie i jego receptura pozostała w rodzinie i trafiła do Świdnicy. Wiele lat później firma M&J otrzymała od rodziny Svobodów ten wyjątkowy przepis i tak powstał Majonez Świdnicki.

Majonez Świdnicki znakomicie nadaje się do sporządzania sałatek ze świeżych warzyw i owoców, jako dodatek do ryb, owoców morza, wędlin, jaj, kanapek oraz ich dekoracji, a co istotne nie zawiera konserwantów. Na chłodne i mokre jesienne dni firma M&J poleca majonezową sałatkę z brokułami, prostą i łatwą w przygotowaniu.

Składniki:

1 brokuł lub opakowanie brokułów mrożonych, 2 pomidory, 2 korniszony, 2 ogórki sałatkowe, 5 jajek, por, puszka kukurydzy, woreczek ryżu, majonez Świdnicki, sól, przyprawa warzywna.

Przygotowanie:

świeże brokuły sparzyć przez ok.10 min, a następnie podzielić na różyczki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Pora umyć, pokroić w plasterki, posolić i odstawić na pół godziny, a następnie odcisnąć. Ryż ugotować w posolonej wodzie i wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w cząstki, a korniszony i ogórki sałatkowe w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z majonezem i delikatnie doprawić przyprawą warzywną. 

Produkt: Majonez Świdnicki

www.mj.swidnica.pl

Nadesłał:

PR Solution

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl