Bądź włoskim szefem kuchni w swoim własnym domu


2016-11-29
Kuchnia Italii to prawdziwe królestwo smaków. Proste składniki tworzą tu dania o niebywałym aromacie i wyglądzie.

Nie bez powodu włoskie restauracje przyciągają tłumy klientów głodnych nowych wrażeń kulinarnych. Dziś najlepsze produkty, przepisy oraz wiedza o Włoszech są rozpowszechnione w Polsce i pozwalają nam gotować jak wybitni włoscy szefowie kuchni w zaciszu własnych domów.

 

Kulinarna podróż smaków

Coraz chętniej wybieramy się w „podróż” po smakach całego świata poprzez wizytę
w restauracji. Wybieramy kuchnie, które najbardziej odpowiadają naszym upodobaniom, ale zwracamy także uwagę na okoliczności spożywanych przez nas posiłków. Często odwiedzamy włoskie restauracje, które cenimy przede wszystkim za niepowtarzalny klimat i jakość produktów. Tutaj prosty makaron z owocami morza i czarnymi oliwkami potrafi w ciągu kilku minut przenieść nas do samego centrum włoskiej stolicy i na długo pozostać w pamięci. Smakosze kuchni śródziemnomorskiej zwracają uwagę na prostotę dań zgodnie z zasadą: mniej, znaczy więcej. Co więcej, dania jadane na mieście to idealna okazja, by poznać smaki, które możemy potem odtworzyć we własnym domu i poczuć się jak prawdziwy mistrz sztuk kulinarnych. Popularnym sposobem na pogłębianie informacji i doświadczeń kulinarnych jest także literatura. Księgarnie oferują obecnie pełen wachlarz lektur kucharskich, które pomogą przenieść się w obszar śródziemnomorski – zarówno poprzez najlepsze receptury, jak
i apetyczne zdjęcia potraw. Dla tych, którzy są z kolei zwolennikami nowoczesnych rozwiązań mobilnych lub internetowych, idealną kopalnią wiedzy na temat włoskiej kuchni będą blogi kulinarne. Ich autorzy zamieszczają i opisują na nich cenne porady, techniki gotowania oraz przepisy, które pozwolą na stworzenie dań rodem z najlepszej włoskiej knajpy.

 

Gwiazdki Michelina w domowej kuchni

Potrawy na najwyższym poziomie mogą powstawać nie tylko w ekskluzywnych lokalach
z pomocą uzdolnionych kucharzy. Sami możemy stać się takimi włoskimi mistrzami kuchni na własne potrzeby – kierując się kilkoma prostymi zasadami. Jak niejednokrotnie podkreślają wybitni szefowie, kluczem do sukcesu jest łączenie tradycji z nowoczesnym wydaniem. Najprostszym sposobem jest wybór uniwersalnej podstawy dania (np. makaron Malma)
i połączenie jej z dodatkami, których nie stosujemy na co dzień w kuchni (np. trufle, czy owoce morzad.liszka@maspex.com

tel.: 33 870 82 04

 

Biuro prasowe:

Ewelina Łukasiak

Account Executive

e-mail: e.lukasiak@synertime.pl

tel.: 22 544 05 13

 

***

Malma to druga, zaraz po Lubelli, najbardziej rozpoznawalna marka makaronowa na rynku polskim. Topowe kształty makaronów dedykowane są do pysznej, znanej na całym świecie włoskiej kuchni, której fenomen i sukces tkwi w doborze najlepszych składników. Dlatego makarony Malma, dzięki swojej najwyższej jakości, bez wątpienia spełnią wymagania każdego miłośnika makaronów. Do ich produkcji wykorzystywana jest specjalna odmiana pszenicy twardej – Amber Durum, pochodząca z Ameryki Północnej. Oprócz wszystkich właściwości charakterystycznych dla pszenicy twardej, Amber Durum cechuje się wysoką szklistością ziaren oraz unikalną, bursztynową barwą. Te cechy wpływają na najwyższą jakość dań makaronowych. Malma to marka jedyna w swoim rodzaju – najwyższa jakość w połączeniu z pasją i zaangażowaniem. Stworzona po to, by móc rozsmakować się i zakochać w pysznej, włoskiej kuchni. Per l’amore della pasta!

Nadesłał:

info@synertime.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl