Bezpieczna podłoga Altro Stronghold 30/K30 - zaprojektowana z myślą o branży spożywczej.


Bezpieczna podłoga Altro Stronghold 30/K30  - zaprojektowana z myślą o branży spożywczej.
2013-07-03
W miejscach o dużym natężeniu ruchu, takich jak kuchnie profesjonalne czy zakłady produkcyjne ważne jest utrzymanie wysokich standardów BHP. Do gastronomi i przemysłu spożywczego szczególnie zaleca się bezpieczną podłogę Altro Stronghold 30/K30 - zaprojektowaną specjalnie na potrzeby branży HoReCa.

W środowisku, w którym występują wyciekające ciecze i gromadzi się tłuszcz, ważna jest pewność, że pracownicy są w pełni bezpieczni, a wszystkie podłogi są antypoślizgowe przez cały okres użytkowania. Płytki ceramiczne są podatne na uszkodzenia – można je łatwo zarysować, wyszczerbić lub rozbić, co może prowadzić do rozwoju bakterii. Obszarem szczególnie podatnym na to zjawisko są fugi między płytkami. Gdy dostaną się do nich zanieczyszczenia, zagrożenie staje się bardzo realne.

Rozwiązaniem jest bezpieczna i antypoślizgowa podłoga Altro Stronghold 30/K30. Ta homogeniczna wykładzina PVC, zapewnia bezpieczeństwo na mokrych i zaolejonych powierzchniach, w miejscach, gdzie często dochodzi do rozlania płynów. Jest sprężysta i komfortowa w chodzeniu, a także posiada dobre właściwości akustyczne. Altro Stronghold 30/K30 zyskuje najwyższą ocenę pod względem właściwości antypoślizgowych (R12) spośród wszystkich produktów firmy Altro, co czyni ją idealnym rozwiązaniem dla profesjonalnych kuchni. Dodatkowo zawiera technologię Altro Easyclean dla łatwiejszego czyszczenia i lepszego wyglądu. Co więcej nie występują tu fugi. Podłoga łączona jest bezspoinowo, dzięki czemu jest nieprzepuszczalna, a bakterie dosłownie nie mają się gdzie ukryć. W efekcie zmniejszają się wydatki na konserwację, koszty długoterminowe i ryzyko zanieczyszczenia żywności.

Altro posiada specjalistyczne rozwiązania dla każdego obiektu, w którym przygotowywane lub przetwarzane są napoje czy żywność - zakładów produkcji napojów i żywności, rzeźni, piekarni, kuchni komercyjnych, barów oraz chłodni/magazynów. Charakterystyczną cechą podłóg Altro jest przede wszystkim wytrzymałość, którą potwierdza 15 letnia gwarancja. W branży gastronomicznej i przemyśle spożywczym stosuje się je od 50 lat.

Wszystkie materiały, z których wykonane są podłogi Altro mają rekomendację i atest HACCP International, co czyni je bezpiecznymi dla żywności.

Więcej informacji o bezpiecznych podłogach Altro można przeczytać na stronie producenta www.altro.pl

Nadesłał:

Pegasus_01

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl