BIO mus owocowo-warzywny HOLLE – soczyste, naturalnie słodkie połączenie jabłka, marchewki i pastern
Smakowity BIO mus owocowo-warzywny HOLLE z jabłka, marchewki i pasternaka, to świetna propozycja dla rodziców stawiających w menu swoich dzieci na naturalne, bezpieczne produkty organiczne oraz ciekawe smaki w wygodnej formie.
Smakowity BIO mus owocowo-warzywny HOLLE z jabłka, marchewki i pasternaka, to świetna propozycja dla rodziców stawiających w menu swoich dzieci na naturalne, bezpieczne produkty organiczne oraz ciekawe smaki w wygodnej formie. Ekologiczny, owocowo-warzywny mus to połączenie 3 składników: jabłka (55%), marchewki (30%) i pasternaka (15%) dające wyważony, naturalnie słodki smak uwielbiany przez dzieci. Starannie dobrane owoce i warzywa są delikatne, przetarte do gładkiej, aksamitnej konsystencji, która nie zawiera gródek i gęstością dostosowana jest do możliwości półrocznego dziecka.
Mus składa się w 100% z przetartych owoców i warzyw pochodzących wyłącznie z rolnictwa biodynamicznego. Składniki są organiczne, ekologiczne, wyhodowane zgodnie z rytmem natury. Produkt posiada certyfikat Demeter, gwarantujący jego bardzo wysoka jakość. Nie zawiera glutenu, białka mleka, jaj, soli, wody, cukru, dodatku sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Mus dostępny jest w wygodnych saszetkach z dużym korkiem, który ułatwia odkręcanie oraz daje większe zabezpieczenie przed przypadkowym połknięciem zakrętki przez malucha.
Ekologiczny Mus z jabłka z marchewką i pasternakiem dla niemowląt od 6. miesiąca życia marki Holle to idealna przekąska w domu, w czasie podróży i spacerów, o dowolnej porze i bez szukania miejsca na posiłek.
www.holle.pl
Marka: Holle
Waga netto: 90 g
Cena: ok. 5 zł
* HOLLE – szwajcarski producent ekologicznej żywności dla najmłodszych to jedna z najstarszych firm w branży żywności dla dzieci w Europie. Ponad 80. lat tradycji i doświadczenia sprawiło, że Holle zyskało pozycję wiodącego producenta zdrowej i ekologicznej żywności dla niemowląt. Od samego początku produkty marki wytwarzane były w sposób naturalny - już w roku 1933 bezkompromisowo zrezygnowano ze stosowania chemicznych substancji przetwórczych i konserwantów. Do dzisiaj w produkcji żywności dla dzieci stosowane są wyłącznie surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego oraz biologiczno-dynamicznego, poddawane bezpiecznemu przetwarzaniu z zachowaniem pełnych wartości odżywczych - dzięki temu każdy z niemal 80. oferowanych produktów cechuje się najwyższą jakością i gwarancją bezpieczeństwa.