Bioalternatywa dla tradycyjnego pieczywa
Moda na zdrową żywność, zapoczątkowana w Stanach Zjednoczonych ogarnia już wszystkie kontynenty. Coraz więcej polskich producentów żywności wzbogaca ofertę o nowe produkty, pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego.
Taką właśnie propozycją jest naturalne BIO pieczywo lekkie od Good Food, dostępne w trzech smakach – słonecznika, siedmiu ziaren i orkiszu. Wypiekane bez konserwantów, jest produktem posiadającym gwarancję najwyższej jakości.
- Bio pieczywo lekkie wytwarzane jest z atestowanych, ekologicznych surowców wyselekcjonowanych na podstawie wartości odżywczych– mówi Maria Hoffa, specjalista ds. nowych produktów firmy Good Food – Przy jego produkcji zachowane są wszelkie walory pełnego ziarna.
Dodatkowym atutem produktu jest bogactwo w błonnik. Pieczywo Bio jest również źródłem witaminy E, B1, fosforu i magnezu czyli minerałów, które są niezbędne w codziennym funkcjonowaniu organizmu. Dzięki tym walorom, Bio lekkie stanowi idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy szukają naturalnych i oryginalnych produktów, stanowiących zdrowe uzupełnienie ich diety. Pakowane w wygodny, zamykany kartonik, którego szczelność na dłużej pozwala zachować chrupkość pieczywa. W jednym opakowaniu znajdziemy aż 14 pełnoziarnistych kromek, jak zapowiada producent, o wyjątkowym smaku.
BIO pieczywo lekkie Good Food posiada certyfikat „Ekogwarancji” przyznawane producentom żywności ekologicznej przez Polskie Towarzystwo Rolnictwa Ekologicznego PTRE Sp. z o.o.
Cena na półce : ok. 3,5-3,8 zł
Gramatura: 100 g
Good Food S.A. pochodzi z Poznania, zajmuje się produkcją żywności w segmencie przekąsek i pieczywa. Najpopularniejszą grupę produktową stanowią w nim wafle ryżowe. Firma uważana jest za jednego z prekursorów trendu zdrowego stylu odżywiania w Polsce i lidera jakościowego na rynku. Australijska technologia wypieku wafli ryżowych w powiązaniu z konsekwentną strategią pozwoliły Spółce bardzo szybko zaistnieć na rynku i odnieść sukces. GOOD FOOD jest obecnie największym w Polsce i jednym z największych na świecie producentów pieczywa ryżowego. Produkty Spółki sprzedawane są m.in. w Danii, Szwecji, Norwegii, Hiszpanii, Francji, Belgii, Holandii, Wielkiej Brytanii, Włoszech, Niemczech, Litwie oraz Australii.
Good Food S.A. otrzymała w tym roku Złoty Laur Konsumenta w kategorii wafli ryżowych oraz srebrny Laur Konsumenta w kategorii Odkrycie Roku dla wafelków Milutkie.
Good Food S.A., Skórzewo, ul. Skórzewska 21, 60-185 Poznań, www.goodfood.pl.
Nadesłał:
inplusPR
|