Browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.


Browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
2018-03-16
Guinness, kultowy czarno-biały stout, jest nierozerwalnie związany z Dniem Św. Patryka i dzieli z nim bogatą historię. Pomaga także wyrazić prawdziwego ducha tego święta, poprzez spotkanie i wzniesienie razem toastu za wspólne wartości - dumę i przyjaźń.

Co roku ponad 70 milionów ludzi na całym świecie spotyka się z okazji dnia Św. Patryka. Jedynego Święta narodowego obchodzonego w tak wielu krajach: od Dublina po Dubaj, przez Londyn po Limę, od Peru po Paryż, od Sydney po Sztokholm, od Moskwy aż po Montserrat. Browarnicy Guinnessa zachęcają do wspólnego świętowania w najbliższą sobotę 17 marca. Tego dnia spotkajmy się z przyjaciółmi, cieszmy rozmową, dobrym piwem i jedzeniem.

 

 

Początki Browaru Guinness sięgają 1759 roku, gdy Arthur Guinness podpisał 9000-letni kontrakt na wynajem https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

 

Failte Ireland, Festival Św. Patryka - http://www.stpatricksfestival.ie/info

 

 

Idealna porcja piwa

 

Jakość tzw, pinty jest miarą jakości baru, w którym jest serwowana . Poniżej opisujemy co trzeba zrobić, aby nalać idealną porcję piwa oraz dlaczego stworzyliśmy nasz słynny dwuetapowy sposób nalewania.

 

Oto sześć kroków dwuetapowego sposobu nalewania i podawania Guinnessa.

 

1. Szkło

- Wybierz chłodną, czystą, suchą szklankę typu Tulip

- Zawsze trzymaj szklankę za podstawę. Pamiętaj o higienie - nie dotykaj brzegu szklanki.

 

2. Kąt

- Trzymaj szklankę pod kątem 45 stopni tuż pod kranikiem.

 

3. Nalewanie

- Odkręć kranik do maksimum (pociągnij do siebie) i pozwól Guinnessowi spływać po ściance szklanki.

- Powoli prostuj szklankę, gdy się napełnia.

- Zakręć kranik, gdy Guinness będzie ok. 15-20 mm od górnej krawędzi szklanki.

- Nigdy nie wkładaj końcówki kranika do Guinnessa.

 

4. Stabilizacja

- Umieść szklankę na tacce do odstania, na widoku klienta.

- Pozwól, aby piwo się uspokoiło. To zajmie ok. 2 minuty.

 

5. Dolewka tzw „back to black”

- Po dwóch minutach pora na dopełnienie szklanki – trzymaj ją prosto pod kranikiem.

- Odchyl kranik do tyłu (od siebie) i dopełnij szklankę do momentu, gdy piana będzie tuż ponad krawędzią szklanki.

- Nigdy nie wkładaj końcówki kranika do Guinnessa,

- Unikaj przelania i nigdy nie używaj szpatułki do odcięcia piany

 

6. Podanie

-  Podaj idealnie nalaną szklankę Guinnessa pewną ręką i bez rozlewania.

 

Takie dwuetapowe nalewanie gwarantuje, że barman, niezależnie od miejsca, poda doskonałą pintę za każdym razem – smaczną i dobrze się prezentującą.

W celu uzyskania więcej informacji prosimy o kontakt:

 

Leszek Dąbrowski

e. l.dabrowski@becomms.pl

Be Communications

 

Więcej informacji na temat odpowiedzialnego picia można znaleźć na stronie www.DrinkIQ.com

 

 

Słowa GUINNESS i powiązane logo są znakami towarowymi. 

Nadesłał:

BE Communications

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl