Chłodniki – letnie orzeźwienie


2011-08-05
Chłodnik to danie bardzo popularne w sezonie wakacyjnym. Zimne oraz orzeźwiające, idealnie nadaje się na letni obiad bądź kolację. Szybko i prosto można go przyrządzić na bazie Barszczu czerwonego Knorr.

W sezonie wakacyjnym mamy do wyboru wiele warzyw, ale niektóre z nich dostępne są jedynie przez krótki okres. Warto więc wykorzystać ten czas i wprowadzić do jadłospisu potrawy ze świeżymi warzywami. Daniem, które szczególnie warto umieścić w letnim menu, jest chłodnik. Zupa na bazie buraków, jogurtu i nowalijek, podawana na chłodno, jest bardzo chętnie jadana w gorące dni.

Chłodnik w 15 minut

Podstawą smacznego chłodnika jest barszcz czerwony. Nie zawsze mamy jednak czas, aby go przygotować. Warto wtedy skorzystać z szybkich i prostych rozwiązań. Marka Knorr ma w swej ofercie dwie zupy, które stanowią idealną bazę do przyrządzenia chłodnika – klasyczny Barszcz czerwony oraz Barszcz czerwony ekspresowy  Do zupy wystarczy jeszcze dodać świeże warzywa, jogurt naturalny oraz przyprawy i danie gotowe. Ciekawym rozwiązaniem jest przyrządzenie chłodnika na bazie barszczu białego zamiast tradycyjnego - czerwonego. Barszcz biały Knorr doskonale sprawdzi się w tej roli. Kto chce urozmaicić swoje potrawy o dodatkowe składniki może skorzystać z przepisów opracowanych przez szefów kuchni marki Knorr. Polecamy!

Chłodnik litewski z cielęciną - orzeźwiające danie  stanowiące doskonały pomysł na rodzinny obiad.

Przepis na danie znajdziesz na:

http://www.przepisy.pl/przepis/chlodnik-litewski-z-cielecina

Chłodnik marynarza - chłodnik w oryginalnej wersji – na bazie barszczu białego.

Przepis na danie znajdziesz na:

http://www.przepisy.pl/przepis/chlodnik-marynarza

Nadesłał:

Multi_Communications

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl