Cud i miód, czyli regionalne przysmaki w Porcie Łódź


Cud i miód, czyli regionalne przysmaki w Porcie Łódź
2013-02-07
Herbata z miodem, chrupiąca kromka chleba, kawałek sera prosto z gór. Wraz z Jarmarkiem Regionalnym zacumują w Porcie Łódź nasze ulubione smaki i aromaty. Zdrowe i wartościowe produkty będzie można kupić od czwartku do niedzieli.

Najbliższa edycja Jarmarku Regionalnego w Porcie Łódź to prawdziwa gratka dla wielbicieli zdrowych i wartościowych produktów spożywczych. Od 7 do 10 lutego na stoiskach zlokalizowanych przy sklepie IKEA znajdą się przysmaki wytwarzane zgodnie z regionalnymi recepturami, w tym wędliny, sery, miody, pieczywo i bakalie. Amatorzy różnorodnych smaków i zapachów na pewno zwrócą uwagę na aromatyczne herbaty i przyprawy świata. Uciechą dla podniebienia wszystkich miłośników słodyczy będą z pewnością krówki, a wielbicielki błyskotek zatrzymają się na dłużej przy stoiskach z niepowtarzalną autorską biżuterią.

- Przed zbliżającą się wiosną zadbajmy o swój organizm, dostarczając mu zdrowych i wartościowych produktów. To zadanie idealnie spełniają wyroby regionalne, które już od czwartku będzie można kupić w Porcie Łódź. Na miejscu będziemy mogli spróbować wędlin, serów lub miodów
i wybrać te z nich, które na dłużej zagoszczą w naszej kuchni
– mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Produkty wytwarzane według tradycyjnej receptury zyskują coraz większe uznanie konsumentów ceniących doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. W weekend w Porcie Łódź będzie można przekonać się o ich walorach podczas Jarmarku Produktów Regionalnych.

Więcej informacji na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl