Cudnie proste gotowanie: spotkanie w Bonarce z Zosią Cudny
Wiele osób nie podejmuje się choćby rozpoczęcia swej kulinarnej przygody, obawiając się, że nie podoła temu trudnemu wyzwaniu. Długie receptury, zagadkowe składnik oraz tajemnicze proporcje faktycznie mogą odstraszyć.
Na szczęście, w sukurs przybywa Zosia Cudny, która w niedzielę w Bonarce opowie o sztuce łatwego gotowania.
Ci, którzy pasjonują się kulinariami, z pewnością rozpoznają to nazwisko – wszak to autorka bardzo popularnego bloga „Make Cooking Easier”, słynącego z nieskomplikowanych, ale mimo to pysznych przepisów. Ich prostota tkwi zarówno w doborze składników, jak i samej metodzie przygotowania posiłku. Teraz korzystanie z podpowiedzi Zosi Cudny staje się jeszcze łatwiejsze, gdyż blogerka zadebiutowała na rynku księgarskim, publikując „Make Cooking Easier. Przepisy na cztery pory roku”. I to właśnie ta premiera będzie powodem niedzielnego spotkania w salonie Empik w Bonarce.
Zaletą książki, odróżniającej ją od innych podobnych pozycji, jest połączenie doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć. Nie tylko wyostrzają one zmysły i pobudzają smaki, ale jeszcze świetnie służą jako pomocna instrukcja. Ilustrują poszczególne etapy przygotowywania, gotowania i pieczenia. Tym samym, książka edukuje, inspiruje i niemal prowadzi za rękę wszystkich początkujących kucharzy. Z takim wsparciem – w postaci starannie i przejrzyście wypisanych przepisów oraz estetycznym zdjęciom – kulinarnemu wyzwaniu sprostać może każdy.
Autorka przyznaje, że chciała ukazać przyjemność płynącą z jedzenia w gronie rodziny – stąd wybór dań, które da się wykonać w ledwie kilku minut, np. w wypadku nieoczekiwanej wizyty rodziców lub kuzynostwa.
Spotkanie z blogerką, a teraz także i pisarką rozpocznie się 25 stycznia (niedziela) punktualnie o 16.00 w salonie Empik w Bonarce.
Nadesłał:
bezstronny22
|