Cukier Królewski zdradza sekret Mistrzów Cukiernictwa


Cukier Królewski zdradza sekret Mistrzów Cukiernictwa
2010-12-01
Dobre wypieki poznaje się po doskonałym smaku i jeszcze lepszym wyglądzie. Dlatego najlepsi cukiernicy oprócz nieprzeciętnych zdolności kulinarnych muszą posiadać dobrze rozwinięty zmysł estetyczny. Oczywiście poza umiejętnościami mają oni również „swoje sekrety”.

Jednym z nich jest specjalny produkt do dekoracji - cukier perlisty, który za sprawą marki Cukier Królewski, trafia właśnie w ręce wszystkich amatorów domowych wypieków.

 

 

 

Poznaj słodki sekret dekoracji

Od dziś, nasze domowe wypieki będą wyglądać i smakować jeszcze lepiej! Producent Cukru Królewskiego postanowił bowiem zdradzić sekret Mistrzów Cukiernictwa. Cukier perlisty, cieszący się ogromnym uznaniem wśród zawodowych piekarzy i cukierników, to prosty sposób na pięknie udekorowane ciasta, desery czy gofry. – Cukier perlisty nadaje naszym wyrobom wyjątkowo delikatną słodycz i niepowtarzalny wygląd – zdradza Andrzej Starowicz z Cukierni „Stradom” w Krakowie. – Stosuję go również do przyrządzania karmelu, z którego powstają naprawdę bajeczne wzory – dodaje. Tajemnica wyjątkowych właściwości cukru perlistego, tkwi w odpowiedniej grubości i twardości ziarenek, które swoim wyglądem przypominają małe śnieżnobiałe perełki. Nadają one naszym domowym wypiekom iście królewski wygląd, a podniebienie pieszczą wyjątkowo delikatną słodyczą.

Koniec ze „spływającym” cukrem

Dekorowanie domowych wypieków nigdy wcześniej nie było tak proste i przyjemne. Dzięki wyjątkowym właściwościom małych perełek, nowy produkt od Cukru Królewskiego nie zmienia konsystencji i zachowuje śnieżnobiały kolor oraz niezwykle delikatny smak nawet w bardzo wysokich temperaturach. Cukier perlisty jest idealny do przyozdabiania wypieków zarówno przed, jak i po pieczeniu.

Słodkie wypieki w iście królewskim wydaniu

Cukier perlisty zapakowany został do praktycznego twardego opakowania 250 g., wyposażonego w specjalne otwarcie ułatwiające jego dozowanie. Teraz wszystkie nasze wypieki będą wyglądały i smakowały tak, jakby wyszły prosto spod ręki Mistrza Cukiernictwa. Z Cukrem Królewskim zaskoczysz wszystkich lepszą wersją tradycyjnych wypieków!

Sugerowana cena detaliczna cukru perlistego marki Cukier Królewski  to ok. 3 zł.

Grupa Südzucker to największy producent cukru w Europie. Jej częścią jest Südzucker Polska S.A., najmłodsza, dynamicznie rozwijająca się spółka w ramach europejskiego koncernu. Obecnie Südzucker Polska S.A. produkuje cukier w 5 zakładach produkcyjnych tj. w  cukrowniach: Cerekiew, Ropczyce, Strzelin, Strzyżów i Świdnica, pod znaną od 10 lat na polskim rynku marką "Cukier Królewski". Na półkach sklepowych, oprócz tradycyjnego cukru białego w opakowaniach 1 kg znaleźć można wiele innych produktów marki „Cukier Królewski” m.in. cukier puder, kostka, brydż, cukier trzcinowy, kandyz oraz cukier w małych poręcznych saszetkach zarówno do domowego użytku jak również do sektora gastronomicznego. W ofercie marki „Cukier Królewski” znajdują się też innowacyjne na polskim rynku produkty, jak cukier puder w młynku oraz cukier biały i trzcinowy w opakowaniu Tetra Rex.

Równocześnie, szeroka gama specjalistycznych produktów takich jak: pomady cukiernicze, cukier perlisty itd. skierowana jest do branży piekarniczo – cukierniczej.

Südzucker Polska S.A.
Biuro Handlowe w Krakowie
ul. Kraszewskiego 10
30-110 Kraków
Tel. 12/ 261 80 00

Nadesłał:

Open Media

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl