Czanieckie Makarony sponsorują XVI Ogólnopolski „Bieg Magurki”


Czanieckie Makarony sponsorują XVI Ogólnopolski „Bieg Magurki”
2012-05-28
13 maja 2012 r. w Bielsku – Białej amatorzy biegów górskich mieli okazję spróbować swoich sił w ramach corocznego „Biegu Magurki”, rozgrywanego w ramach cyklu „Polska Biega”. 222 zawodników w 14 kategoriach wiekowych pokonało dystans 6,5 km do schroniska na Magurce.
Firma Czanieckie Makarony znalazła się w gronie fundatorów nagród dla zwycięzców biegu.
Ogólnopolski „Bieg Magurki” organizowany przez Ludowy Uczniowski Klub Sportowy „GRONICZEK” przy SP Nr 26 w Bielsku – Białej ma na celu popularyzację biegów górskich oraz idei aktywnego spędzania wolnego czasu. Tegoroczna, już 16. edycja górskiego „Biegu Magurki” zgromadziła aż 222 uczestników z Polski i Słowacji w wieku od 5 do 73 lat. Zawodnicy mieli do pokonania dystans 6,5 km, od „Karczmy Straceńskiej” do schroniska na szczycie Magurki. Malownicza, górska trasa dostarcza nie tylko sportowej adrenaliny, ale i niesamowitych widoków na dolinę potoku Straconka.
Firma Czanieckie Makarony, działając na rzecz lokalnej społeczności i mając na uwadze popularyzowanie kultury fizycznej, od kilku lat wspiera inicjatywę „Bieg Magurki”. Również w tym roku przygotowała ciekawe upominki dla uczestników biegu. „Firma Czanieckie Makarony przykłada dużą wagę do działań prospołecznych, a udział w organizowaniu biegu jest możliwością docenienia zapału i determinacji zawodników. Cieszymy się, że to przedsięwzięcie każdego roku gromadzi miłośników biegów górskich, których łączy pasja niezależnie od wieku” – mówi Joanna Dybał z firmy Czanieckie Makarony.
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl