Czar zapomnianych przepisów.Ogórki staropolskie w marynacie musztardowej


Czar zapomnianych przepisów.Ogórki staropolskie w marynacie musztardowej
2011-12-16
Wchodzisz do kuchni i podziwiasz jej staroświecki urok: ciężkie, dębowe meble, ceramiczne garnki, sznury czosnku i suszonych ziół zawieszone pod sufitem. Sięgasz po drewnianą skrzynkę i przerzucasz pożółkłe kartki, zapisane ozdobnym, kobiecym pismem.

Nie spieszysz się, bo właśnie odkryłaś skarbnicę kulinarnej wiedzy sprzed lat. Odkrywanie rodzinnych przepisów i przygotowywanie zapomnianych potraw może być fascynującym zajęciem. Pogniecione strony polskich książek kucharskich pozwalają odkryć nowe smaki tak samo, jak wyprawy do egzotycznych krajów. Warto zatrzymać się na dłuższą chwilę nad staropolskim kulinarnym dziedzictwem… Marka Rolnik proponuje powrót do tradycji.

Do oferty produktów Premium dołączyła nowość – staropolskie ogórki w marynacie musztardowej.

Słoiczki marki Rolnik wypełnione są cienkimi plastrami ogórków, zanurzonymi w musztardowej marynacie. Połączenie lekko chrupiących ogórków z delikatnie wyczuwalną musztardą i mieszanką polskich przypraw sprawia, że smak przetworu jest intrygujący i lekko zaskakujący. Subtelny aromat przywodzi na myśl dania sprzed lat.

Ogórki staropolskie w zalewie musztardowej marki Rolnik to produkt serii Premium. Został przygotowany z myślą o najbardziej wymagających konsumentach. Spełnia ich oczekiwania dzięki najwyższej jakości wykorzystywanych składników oraz zastosowaniu tradycyjnej staropolskiej receptury.

Wysoką jakość produktu podkreśla również opakowanie. Kanciasty słoiczek utrzymany w stylistyce eleganckiej prostoty, delikatna grafika oraz czarne liternictwo sprawiają, że produkt doskonale prezentuje się na kuchennej półce.

Ogórki marki Rolnik stanowią doskonałe uzupełnienie potraw kuchni polskiej. Znakomicie smakują ze schabowymi roladkami, miodowym kurczakiem i mielonymi pulpecikami. Można też puścić wodze kulinarnej fantazji i spróbować połączyć staropolski dodatek z nieco mniej nadwiślańskimi daniami i przygotować np. „polskie” burgery: pszenna kajzerka, klasyczny mielony, pomidory, dymka, owczy ser i musztardowe ogórki. Poszukujmy i eksperymentujmy.

Cena: Ogórki staropolskie w marynacie musztardowej Rolnik: (580ml)  - ok. 6,40 zł

Nadesłał:

SUPERB PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl