Czekoladowy duet


Czekoladowy duet
2017-12-04
Rozgrzewająca kawa

Składniki:

·         2 łyżeczki Inki Magne

·         200 ml mleka

·         5 kostek czekolady mlecznej

·         5 kostek białej czekolady

·         1 łyżeczka soku z granatu

·         1 łyżka pestek granatu

·         Bita śmietana

Przygotowanie

W rondelku zagotowujemy mleko. Gdy mleko będzie się ogrzewać, ścieramy na tarce o drobnych oczkach kostki białej i mlecznej czekolady. Dodajemy je do zagotowanego mleka i delikatnie mieszamy czekając aż się rozpuszczą. Tak przygotowanym czekoladowym mlekiem zalewamy dwie łyżeczki Inki Magne. Dodajemy łyżeczkę soku z granatu i energicznie mieszamy. Na wierzch kawy dodajemy bitą śmietanę i obsypujemy ją pestkami granatu.

Nadesłał:

info@synertime.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl