Cztery nagrody dla Finlandia® Vodka w konkursie International Spirits Challenge
Wódki z portfolio Finlandia® Vodka otrzymały cztery nagrody w tegorocznej edycji prestiżowego londyńskiego konkursu International Spirits Challenge.
Eksperci branży alkoholowej z całego świata wyróżnili złotym medalem Finlandia® Mango, a srebrnymi: Finlandia® Vodka, Finlandia® Grapefuit oraz Finlandia® Tangerine.
Zapoczątkowany w 1995 roku International Spirits Challenge (ISC) to najbardziej prestiżowy
i doceniany na świecie konkurs w branży alkoholi. Ocena produktów odbywa
się na podstawie degustacji „w ciemno”, której zasady są rygorystycznie przestrzegane. Taka obiektywna procedura sprawia, że doceniane i nagradzane są alkohole tylko najwyższej jakości. Każdego roku do konkursu zgłaszanych jest ponad 1000 produktów
z prawie 70 krajów na całym świecie. Panel sędziów, w skład którego wchodzi 50. uznanych
i doświadczonych przedstawicieli branży alkoholowej, degustuje trunki z całego świata
i ocenia je, biorąc pod uwagę aromat, wygląd, smak oraz finisz. Podczas tegorocznej edycji wśród nagrodzonych marek alkoholi znalazły się aż 4 produkty z portfolio Finlandia® Vodka. Złoty medal został przyznany Finlandia® Mango, a srebrnymi odznaczono Finlandia® Vodka, Finlandia® Grapefruit i Finlandia® Tangerine.
International Spirits Challenge jest konkursem, który gromadzi jurorów o najbardziej wyrafinowanych podniebieniach na świecie. To reprezentanci branży alkoholi z całego świata oraz powszechnie szanowani liderzy opinii. Są wśród nich mistrzowie cuvée, gorzelnicy, importerzy, dystrybutorzy, nabywcy, konsultanci, dziennikarze, autorzy publikacji branżowych i niezależni eksperci. Każdy z sędziów, niezależnie od środowiska, które reprezentuje, zanim zasiądzie w jury, musi zademonstrować swoje umiejętności i znajomość alkoholi.
Od wielu lat Finlandia® Vodka cieszy się uznaniem konsumentów oraz specjalistów z branży alkoholowej. Swoją silną pozycję zyskała i utrzymuje dzięki temu, że nieprzerwanie utożsamiana jest z najwyższą jakością. Jej źródłem są doskonałe składniki,
czyli krystalicznie czysta, polodowcowa woda oraz sześciorzędowy jęczmień, które poddawane są unikalnemu procesowi destylacji – mówi Katarzyna Obuchowicz, Marketing Director Brown-Forman Polska. Cieszymy się z przyznanych wyróżnień tym bardziej,
że obok klasycznej Finlandia® Vodka, uznanie jurorów zyskały również nasze wódki smakowe. Wyróżnione Finlandia® Grapefruit, Finlandia® Tangerine, Finlandia® Mango,
podobnie jak pozostałe produkty z naszej oferty, znane są z wyrazistego i orzeźwiającego, owocowego smaku.
Precyzyjnie określona procedura oceny konkursu to podstawa reputacji, którą ISC zdobyło, nagradzając i promując jakość, której symbolem jest rozpoznawalny na całym świecie medal ISC. Dlatego też przejście oceny jury i zdobycie nagrody ISC to wyjątkowe wyróżnienie
dla każdego trunku, które podkreśla przywiązanie producenta do jakości w zakresie smaku oraz innowacji w designie marki.
Tajemnicą najwyższej jakości oraz smaku Finlandia® Vodka od zawsze są jej naturalne składniki. Niezrównana jakość wynika z użycia krystalicznie czystej wody, naturalnie filtrowanej przez morenę polodowcową, najlepszego, sześciorzędowego jęczmienia, dojrzewającego w ciepłych promieniach Północnego Słońca oraz dwustustopniowego procesu destylacji, przeprowadzanego w jednej najbardziej zaawansowanych technologicznie gorzelni na świecie. Produkty z portfolio Finlandia® Vodka niezmiennie cieszą się doskonałą reputacją, czego dowodem są liczne nagrody i wyróżnienia, przyznawane zarówno w konkursach międzynarodowych, jak i krajowych.
Nadesłał:
ComPress
|