Dania z dyni – kulinarne i aranżacyjne inspiracje od Villeroy & Boch


Dania z dyni –  kulinarne i aranżacyjne inspiracje od Villeroy & Boch
2014-10-21
Jesień – każdy słoneczny dzień jest powodem do świętowania, a każdy pochmurny domaga się… odrobiny radości, koloru, smaku! Nie czekaj na halloweenowe: cukierek albo psikus. Zrób coś. Najlepiej coś pysznego!

Jako danie dnia, tygodnia, miesiąca Villeroy & Boch poleca dynię – na porcelanie kolekcji Old Luxembourg, Urban Nature, Anmut Bloom oraz Artesano Original.

Dynia, potocznie zwana banią – uwielbiana za kolor i smak, może stać się zarówno główną bohaterką, jak i bazą wielu dań. Wytrawna, kwaśna albo słodka. Podawana na stół w formie misy – w inspiracjach Villeroy & Boch jako uzupełnienie kolekcji Old Luxembourg albo w formie musu – w miseczkach z delikatnej porcelany z ręcznie malowanymi zdobieniami.

 Zapiekane i rumiane

Miąższ bani – doskonały do zup, swoimi możliwościami zaskoczy również wielbicieli zapiekanek, sałatek oraz racuchów. Z ryżem, mielonym mięsem i pomidorami, można go serwować jako danie główne. Pokrojony w kostkę i podpieczony w tymianku, z pomidorami koktajlowymi, rukolą i grzankami – jako sałatkę, a z rodzynkami i wanilią, smażony w głębokim oleju – w formie przepysznego chrupkiego deseru. Biała porcelana Villeroy & Boch: Urban Nature, Flow oraz Modern Grace podkreśli ciepłą kolorystykę dań z dyni. Razem rozpogodzą aurę jesiennych dni.

Deser dla… oka!

Zmysłowa uczta nie musi kończyć się wraz ze zniknięciem ze stołu potraw i przystawek. Villeroy & Boch pokazuje, jak rozsmakować się w… dekoracjach. Dynie rzeźbione i te zastępujące wazony, mogą być ozdobą również w trakcie przerwy kawowej, najlepiej w duecie z kolekcją Anmut Bloom. A w niej: talerze, talerzyki, filiżanki i miski, które rozweselą codzienność i dodadzą charakteru jesiennym celebracjom, takim jak Halloween albo Andrzejki. To nie psikus!

Przypraw ją!

Przyrządzone z pasją i fantazją, pięknie podane dania domagają się aromatycznych przypraw. Najlepiej świeżo mielonego kolorowego pieprzu. A także: chili, cynamonu, imbiru, czosnku, kuminu. Najwygodniej trzymać je w szklanych pojemnikach szczelnie zamykanych korkiem, dostępnych w kolekcji Artesano Original Villeroy & Boch. Przechowasz w nich również dyniowe pestki oraz olej – idealne do sałatkowych dressingów

Forma białych naczyń Artesano Original wycisza, wnosi harmonię i spokój. Pasuje zarówno do skromnych, jak i bogato aranżowanych przestrzeni. Jej pomysłowe rozwiązania – takie jak patera-etażerka, sprawdzą się zarówno na stole, jak i na kuchennym blacie. Owoce i warzywa ułożone na porcelanowych półmiskach będą znikać w oka mgnieniu! 

Nadesłał:

konkretpr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl