Danie gotowe na wszystko, czyli Lasagne bolognese w ofercie firmy Aves
Kuchnia włoska jest wśród smakoszy uznawana za jedną z najbardziej pociągających. Zniewalający smak, kuszący zapach i skojarzenia przywodzące na myśl słoneczną Italię sprawiają, iż nie jesteśmy w stanie się jej oprzeć. Znając upodobania koneserów żywności firma Aves wprowadziła do swojej oferty nowość w postaci Lasagne bolognese. 400 gramowe danie, gotowe do podania zaraz po podgrzaniu, to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Codzienny pośpiech nie sprzyja zdrowej diecie. Podjadane w ciągu dnia dla zabicia głodu snaki i słodycze nie są w stanie zastąpić ciepłych posiłków, będących podstawą dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Lasagne bolognese firmy Aves, przygotowana z najwyższą starannością według sprawdzonych receptur oraz z najlepszej jakości składników, powstała z myślą o tych, którzy pomimo braku czasu na samodzielne przyrządzanie potraw, pragną odżywiać się świadomie i zdrowo.
Odcinek I - Łatwo, szybko, przyjemnie
Kuchnia włoska stanowi skarbnicę intrygujących przepisów. Do specjałów Półwyspu Apenińskiego należy z pewnością Lasagne. Lasagne, w Polsce znana pod nazwą lazania, to jednocześnie rodzaj makaronu w formie dużych, prostokątnych płatów, jak i zapiekanka wykonana na jego bazie. Lazania jako przysmak najlepiej smakuje w wersji mięsnej, czyli lasagne bolognese. Jej przygotowanie wymaga jednak sporo czasu oraz odpowiednich umiejętności kulinarnych. Dzięki najnowszej propozycji firmy Aves, bez zbędnego wysiłku z naszej strony, możemy ją przyrządzić w kilka minut. Lasagne bolognese, dostępna w 400 gramowym opakowaniu, przygotowana z najlepszych składników według włoskich receptur, dorównuje bowiem smakiem starannie przygotowanej domowej lazanii. Jako produkt garmażeryjny jest gotowa do spożycia zaraz po podgrzaniu. Wystarczy 10 do 12 minut w kuchence mikrofalowej, bądź 25 minut w temperaturze 180° w piekarniku, aby cieszyć się pożywnym, pysznym i pachnącym włoskim rarytasem.
Odcinek II - Klucz do sukcesu
Najlepszej jakości składniki, brak sztucznych dodatków oraz konserwantów sprawiają, iż Lasagne bolognese w ofercie firmy Aves można zaliczyć do grona wyrobów zdrowych oraz naturalnych. Producent zapewnia swoim odbiorcom żywność najwyższej klasy, stosując surowce pochodzące jedynie od sprawdzonych dostawców, spełniając tym samym normy i standardy Unii Europejskiej. W skład specjału firmy Aves wchodzi najlepszej jakości makaron Lasagne (25%), układany warstwami na przemian ze smacznym, dobrze przyprawionym farszem przyrządzonym z sosu pomidorowego z mięsa, beszamelu i sera. Sos mięsny (54%) stanowi aromatyczne połączenie pomidorów, suszonych warzyw (14%), mięsa z kurczaka (32%) oraz mięsa wieprzowego (8%). Beszamel (16%) oraz ser żółty (5%) to pozostałe składniki farszu, wpływające na niezapomniane doznania smakowe i wizualne.
Odcinek III - Jakościowo najlepszy
Głębokie mrożenie to najpopularniejsza i najlepsza metoda utrwalania żywności. Taki sposób konserwacji pozwala na zachowanie przez warzywa, owoce, bądź gotowe dania, cennych substancji odżywczych. Potrawę kulinarną Lasagne bolognese w ofercie firmy Aves poddano głębokiemu mrożeniu w temperaturze - 18°. Dzięki temu, mięso, ser, makaron, czy sos beszamelowy, z których została wykonana, obfitują w te same walory odżywcze, dietetyczne oraz estetyczne, co składniki wyjściowe. Dla utrzymania jak najwyższej jakości produkcji, świeżo przygotowana lazania, pakowana jest w specjalne tacki polietylenowe zamykane próżniowo folią PE, a następnie przed zamrożeniem, poddawana procesowi parzenia. Jest to nowatorska metoda zapobiegająca psuciu się wyrobu. Tacki chronią przysmak przed zmianą swojej formy oraz umożliwiają wygodne podgrzanie w kuchence mikrofalowej czy piekarniku bez konieczności przekładania dania na talerz.
Lasagne bolognese firmy Aves to delikatny w smaku produkt garmażeryjny przyrządzony z najlepszych składników. Po wyciagnięciu z zamrażarki, podgrzany w piekarniku bądź mikrofali zapewni ucztę dla zmysłów o każdej porze dnia zarówno w pracy, jak i w domu.
Ważne:
- Przechowywanie: w temperaturze nie wyższej niż - 18 °
- Okres trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 h
- Chronić przed rozmrożeniem. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia.
Lasagne bolognese firmy Aves
Masa netto: 400 g
Cena brutto: 5,99 - 6,99 zł
Producent: Aves Sp. z o.o.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma Aves Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku od 1990 roku to rodzinna firma, z wieloletnim doświadczeniem w przetwórstwie drobiu i produkcji wędlin. W swojej ofercie posiada szeroką gamę wędlin z mięsa drobiowego, a także produktów głębokomrożonych. Potwierdzeniem wysokiej jakość i walorów smakowych produkowanych wyrobów są zdobywane od lat wyróżnienia i nagrody, a także otrzymane certyfikaty, m.in. w 2004 r. certyfikat zgodności systemu jakości z Normą ISO 9001 i systemu HACCP oraz certyfikaty IFS i BRC w 2007r.
Aves Sp. z o.o.
98-220 Zduńska Wola
Gajewniki 16
tel.: +48 (43) 823 37 74
www.aves.com.pl
Nadesłał:
flypr
|