Dary od matki natury, czyli ziarna KRESTO – słonecznik, dynia, siemię lniane oraz sezam
Nasiona – będące zalążkiem nowego życia - są doskonałym z punktu widzenia żywieniowego elementem zbilansowanej i naturalnej diety. Zawierają bowiem składniki odżywcze, które umożliwiają kiełkowanie, zaowocowanie i wydanie nowych ziaren.
Nasiona KRESTO – słonecznik, dynia, siemię lniane oraz sezam zarówno jako dodatek do dań, jak i przekąska sama w sobie z pewnością powinny znaleźć się na liście niezbędnych produktów wszystkich miłośników nieprzetworzonej i zdrowej żywności.
Nowy smak dzięki ziarnom
Eksperymentowanie w kuchni potrafi sprawić ogromną radość. Szczególnie, kiedy odkryjemy, iż zwyczajne potrawy mogą zyskać na smaku, wyglądzie i wartościach odżywczych dzięki bardzo prostym zabiegom. Wystarczy na przykład urozmaicić dania o ziarna, takie jak słonecznik, dynia, siemię lniane czy sezam. Sałatka z dodatkiem słonecznika, fasolka szparagowa z sezamem, Fusilli
z pestkami z dyni lub kasza jęczmienna z siemieniem lnianym to jedynie propozycje. Możliwości jest tak wiele, jak i pomysłów,
a ograniczyć nas może tylko własna wyobraźnia. Oprócz zjadania na „surowo” ziarna warto również zmiksować i dodawać do masła, serka, jogurtu, pasty do pieczywa, ciasta naleśnikowego, różnego rodzaju farszów, panierki, wypiekanego w domu pieczywa. Poza kulinarnym zastosowaniem, ziarna świetnie spełnią się w roli pysznych i zdrowych przekąsek. Pestki dyni oraz słonecznika nie mają nic wspólnego z niezdrowymi i ciężkostrawnymi chipsami. Pełne błonnika, witamin i mikroelementów stanowią idealne uzupełnienie zbilansowanej diety. Zarówno zakupy jak i przyrządzanie posiłków ułatwi fakt, iż ziarna dostępne są w różnych gramaturach od 100 do 1000 g. Mniejsze opakowania sprawdzą sie jako przekąski, a większe zdadzą egzamin w trakcie gotowania.
Ziarno prawdy
W diecie zawierającej artykuły spożywcze nieprzetworzone nie może zabraknąć ziaren. Słonecznik, pestki dyni, siemię lniane oraz sezam to skarbnica kwasów tłuszczowych odpowiedzialnych za przebieg funkcji życiowych i aminokwasów potrzebnych do formowania białka,
a także witamin A, B, C oraz minerałów: wapnia, magnezu, potasu, cynku, żelaza, selenu i manganu. Aby jednak nasiona bogate były w te wszystkie wartości odżywcze ważny jest wybór surowca oraz proces produkcyjny. Nasiona sygnowane marką KRESTO są gwarancją nie tylko doskonałego smaku, ale również najwyższej jakości. Do estetycznych, przezroczystych opakowań, umożliwiających wgląd do wnętrza trafiają jedynie wyselekcjonowane gatunki surowców. Wszystkie ziarna są dokładnie oczyszczone i poddawane ścisłej kontroli jakości. Dzięki temu do odbiorców trafiają najlepsze gatunkowo, zdrowe oraz smaczne produkty.
Marka KRESTO w przyszłym roku obchodzi jubileusz 20 lat istnienia na polskim rynku. KRESTO symbolizuje w naszym kraju tradycję, doskonałą jakość i niewygórowaną cenę, a wyroby sygnowane marką, wśród nich Słonecznik, Pestki Dyni, Sezam oraz Siemię lniane cieszą się uznaniem wśród miłośników zdrowej żywności.
Bakalie marki KRESTO:
Pestki dyni:
Masa netto: 100 g
Cena brutto: 2,79 zł
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 7,29
Masa netto: 500 g
Cena brutto: 11,99 zł
Słonecznik łuskany:
Masa netto: 100 g
Cena brutto: 1,49 zł
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 2,89 zł
Masa netto: 500 g
Cena brutto: 4,99 zł
Masa netto:: 1000 g
Cena brutto: 12,41 zł
Sezam:
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 2,99 zł
Masa netto: 500 g
Cena brutto: 6,99 zł
Siemię lniane:
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 1,79 zł
Masa netto: 500 g
Cena brutto: 3,69 zł
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Firma VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard ( IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.
VOG Polska Sp. z o.o.
ul.Przemysłowa 8
96-100 Skierniewice
www.vog.pl
Nadesłał:
flypr
|