Degustacja jesiennego menu w restauracji Amber Room
To było wspaniałe, pełne niesamowitych doznań kulinarnych popołudnie. W Restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich odbyła się kameralna degustacja jesiennego menu. Dziennikarze, którzy tego dnia odwiedzili Amber Room, zachwycali się daniami i chętnie dyskutowali o walorach smakowych nowego menu.
Nowe propozycje w menu Amber Room
Środowe popołudnie upłynęło w Restauracji Amber Room pod znakiem kulinarnych przyjemności. Obecni na spotkaniu dziennikarze mieli niepowtarzalną okazję skosztowania nowych, jesiennych specjałów przygotowanych przez kucharzy Amber Room. Kameralną degustację w gronie przedstawicieli mediów rozpoczęła przystawka w postaci amuse bouche z chipsem boczkowym. Delikatna, niekonwencjonalnie podana, zaostrzyła ciekawość zebranych smakoszy. Kolejną propozycją, która wywołała uśmiech na twarzach degustujących było ravioli z sera ricotta i szpinaku. Niezwykle subtelne w smaku a zarazem wyszukane. Bardzo pochlebne opinie wyrażone głosem zachwytu, zebrała przystawka w postaci duetu z tuńczyka – podanego w formie tatara oraz tuńczyka smażonego z kremową salsefią i cebulką. Gdy emocje już nieco opadły, podano krem z brokułów z ziemniaczanym ravioli, ozdobiony pianką truflową i boczkiem. Ta propozycja także spotkała się z ogromnym entuzjazmem, a dziennikarze nie szczędzili komplementów pod adresem szefa kuchni. W roli dania głównego pojawił się faszerowany młody kurczak z puree ziemniaczanym, młodą kapustą i pomidorami. Degustację zwieńczył deser – pyszne mrożone owoce leśne z gorącą, białą czekoladą. Uczestnicy spotkania byli jednomyślni co do oceny – wspaniałe jedzenie, godne polecenia wszystkim koneserom wspaniałej kuchni.
Jesień w Amber Room
Nowe menu Restauracji zachwyciło podniebienia dziennikarzy. Podczas spotkania wszyscy chętnie dyskutowali o sztuce kreowania nowych potraw. Dzielili się swoimi doświadczeniami kulinarnymi, inspiracjami a niektórzy pasją do tworzenia wyjątkowych dań. Takich właśnie, jakie w najbliższym czasie proponować będzie Restauracja Amber Room. Nową filozofią tego miejsca będą klasyczne dania z elementami kuchni molekularnej. Taki styl z całą pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających Klientów, dla których smak ma najważniejsze znaczenie. Zapraszamy do świata wyśmienitych smaków. Do Amber Room.
DOSSIER:
Restauracja Amber Room, mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – to miejsce, które przyciąga wielbicieli kulinarnej kreatywności. Lokal jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Restauracja debiutowała w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin, w którym została wyróżniona symbolem czterech sztućców.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel.(022) 251 20 47,e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|