Dewar’s i Grey Goose w Teatrze Syrena


Dewar’s i Grey Goose w Teatrze Syrena
2012-06-13
W poniedziałek 11 czerwca W Teatrze Syrena odbył się pożegnalny spektakl „Trójka do Potęgi”, wystawiany w tym sezonie z okazji 50. urodzin Programu Trzeciego Polskiego Radia. Na wydarzeniu obecne były whisky Dewar’s oraz wódka Grey Goose.

Potęga teatru

Humor i kryminał w jednym oraz nieprzewidywalny skład aktorski. To niewątpliwe zalety spektaklu „Trójka do Potęgi”, który od kwietnia można było obejrzeć na deskach Teatru Syrena. Przedstawienie cieszyło się dużym zainteresowaniem nie tylko fanów Programu Trzeciego Polskiego Radia, ale także wszystkich miłośników dobrej sztuki. Spektakl w reżyserii Wojciecha Malajkata napisany został na podstawie książki Grzegorza Miecugowa i scenariusza Wojciecha Ziemińskiego. W sztuce wystąpili aktorzy oraz dziennikarze programu 3. Polskiego Radia. Każdy spektakl był wyjątkowy – za każdym razem grany w innej obsadzie. Poniedziałkowy występ był jednym z ostatnich w tym sezonie. Wśród aktorów sztuki znaleźli się m.in. Daniel Olbrychski, Rafał Bryndal, Katarzyna Figura, Olga Bończyk, Beata Ścibakówna, Grzegorz Miecugow czy Rafał Królikowski.

Dewar’s – Some thing are just worth doing

Jedną z charakterystycznych zasad, którą wyznaje Whisky Dewar’s jest dewiza: „Niektóre rzeczy po prostu warto robić”. Marka stara się szerzyć to globalne przesłanie wśród osób, które wiedzą, kim są, czego pragną i wybierają whisky Dewar’s, aby odzwierciedlić swoją tożsamość. Poniedziałkowy event pokazuje, że marka zamienia słowo w czyny i jest obecna podczas wydarzeń, które dzięki swojej niestandardowej formie wpisują się w globalną strategię trunku. Do takich sytuacji zaliczyć należy pożegnalny spektakl „Trójka do Potęgi”. Inspirujące spotkanie w gronie największych nazwisk polskiej sceny teatralnej i radiowej pokazuje, że bez względu na miejsce i okoliczności whisky Dewar’s doskonale czuje się w każdym otoczeniu. Nie mogło jej także zabraknąć na kameralnym spotkaniu, podczas którego aktorzy i zaproszeni goście świętowali udany sezon. Szkocka whisky zapewniła ucztę dla zmysłów – drinki na bazie Dewar’s 12 Years Old oraz Dewar’s White Label. Dla miłośników klasyki trunek dostępny był także w czystej formie, podawany z lodem. Wśród obecnych na wczorajszym evencie znaleźli się także miłośnicy wódki, o których podniebienia zadbała wódka Grey Goose. Kolorowe koktajle na bazie tego trunku nie tylko świetnie smakowały, ale też cieszyły oko.

Dewar’s to marka, która poprzez niewymuszoną elegancję doskonale sprawdza się nie tylko podczas biznesowych spotkań, ale także w sytuacjach niestandardowych. Nie boi się przełamywać stereotypów i wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Razem z wódką Grey Goose tworzą duet, który idealnie wpisuje się w nieprzewidywalne artystyczne środowisko.



Dossier


Dewar’s Special Reserve Scotch Whisky Aged 12 Years  – to mieszanka najlepszych rodzajów whisky dojrzewających przez co najmniej 12 lat, charakteryzująca się dymnym aromatem i specyficznym, rozpoznawalnym przez znawców smakiem. Do składowania alkoholu używa się drewnianych, starannie przygotowanych beczek, w których wcześniej przechowywane było sherry. Dzięki temu alkohol dojrzewa, a przy tym nabiera wykwintności oraz lekkiej słodyczy.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.


Wyłącznym dystrybutorem whisky Dewar’s oraz wódki Grey Goose na polskim rynku jest firma Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. 22 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com







Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl