Dobieranie rodzaju panierki do posiłku


Dobieranie rodzaju panierki do posiłku
2012-06-20
Dla gospodyni domowej ważne powinno być to, któą panierkę trzeba przygotować do określonego typu posiłku. Panierka do ryb różni się bowiem od panierki stosowanej podczas przygotowywania innych mięs.
Panierka to nazwa otoczeń produktów przeznaczonych do smażenia. Przez wielu ludzi uznawana jest za mieszaninę określonych, niezmiennych produktów. Dobre gospodynie wiedzą jednak o tym, że panierka powinna być robiona w taki sposób, aby smakowała dobrze z określonym jedzeniem.
 
Panierka do kotletów
 
Prawda jest taka, że w polskiej kuchni najczęściej stosuje się panierkę właśnie do kotletów schabowych. W takiej sytuacji sprawa jest niezwykle prosta, bowiem panierka będzie składała się tylko i wyłącznie z dwóch składników, którymi będą jajka oraz bułka tarka. Jest to bardzo popularna mieszanina, dlatego nie wydaje mi się, aby ktokolwiek miał problemy z jej przyrządzeniem.
 
Panierka w przypadku dania z ryb
 
Z rybami najlepiej będzie smakowała panierka z jajka i mąki. Będzie przez to nieco drobniejsza od tej do mięsa i lepiej wkomponuje się w smak smażonych ryb. Warto jest sobie zapamiętać, że drobna zamiana bułki tartej na mąkę będzie sporym polepszeniem smaku określonego posiłku. Tym bardziej, że będzie to tak samo łatwe, jak zrobienie jakiejkolwiek innej panierki.
 

Nadesłał:

matorek

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl