Domowe przetwory tylko z Gellwe


Domowe przetwory tylko z Gellwe
2011-07-27
W samym środku sezonu owocowego warto pomyśleć o tym, co zrobić, by móc się cieszyć bogactwem smaku i aromatu letnich owoców również jesienią i zimą. Marka Gellwe już znalazła odpowiedź na to pytanie.

Cukier żelujący marki Gellwe to idealny produkt, który ułatwia i przyspiesza przygotowanie dżemów, konfitur i galaretek owocowych bez pasteryzacji. Dodatkowo zabezpiecza je również przed pleśnieniem. Jedno opakowanie o wadze 500 g wystarcza do przygotowania dżemu lub konfitury z kilograma owoców w ciągu zaledwie 3 minut.

 

Podobną funkcję, tzn. znacznego przyspieszenia procesu przygotowywania dżemów i konfitur oraz skutecznej ochrony przed pleśnieniem przetworów spełnia Żel-fruct marki Gellwe. Zawartość 40-gramowego opakowania wystarczy dodać do kilograma owoców gotowanych z połową kilograma cukru, by w ciągu zaledwie minuty otrzymać produkt gotowy do zamknięcia w słoiczkach.

Warto pamiętać, iż proces obróbki termicznej owoców powinien być jak najkrótszy, by jak najskuteczniej zapobiegać utracie witamin i innych cennych dla naszego zdrowia składników. Dlatego przygotowując domowe przetwory warto korzystać z produktów przyspieszających gotowanie owoców takich, jak cukier żelujący lub żel-fruct od Gellwe.

Nadesłał:

Ad rem Public Relations

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl