Domowy sposób na ajvar


Domowy sposób na ajvar
2014-04-07
Ajvar to smak wakacji towarzyszący wspomnieniom tych, którzy mieli okazję chociaż raz odwiedzić Bałkany. Ajvar, czyli najczęściej wybierana pasta warzywna w słonecznej Chorwacji, właśnie pojawia się w nowej, domowej wersji.

Ta aromatyczna, sporządzona z papryki i bakłażanów pasta warzywna urozmaici smak nie tylko kiełbasek, mięs czy ryb, ale sprawdzi się również jako dodatek do jaj, kanapek i tostów. Idealnie smakuje jako dip do innych przekąsek. Z kolei Ajvar dodany do sosu czy gulaszu, nada potrawie wyrazistego smaku. Poza tym jest sporządzony jest w 100% z naturalnych składników i nie zawiera sztucznych konserwantów.

 

Ajvar Domowy Podravka - podobnie jak jego tradycyjna wersja - produkowany  jest z najwyższej jakości składników i specjalnie wyselekcjonowanych warzyw: papryki i bakłażanów dojrzewających w Słońcu Południowej Europy. Jego kremowa konsystencja oraz tradycyjna domowa receptura sprawdzą się jako idealny dodatek zarówno do codziennych dań, jak i potraw wielkanocnych. Ajvar można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

 

Domowy Ajvar Podravka jest dostępny w wersji łagodnej i ostrej.

Cena na półce: ok. 5,90 zł

Nadesłał:

WalkPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl