Druga restauracja KFC w Radomiu już otwarta!
Środa, 6 kwietnia, okazała się dobrym dniem dla wielbicieli unikalnego smaku kurczaków przyrządzonych według sekretnej receptury Colonela Sandersa - druga w Radomiu restauracja światowej sieci KFC została oficjalnie otwarta.
Nowy lokal mieści się w Galerii Słonecznej - największym i najnowocześniejszym centrum handlowym w regionie, które również tego dnia zainaugurowało swoją działalność.
Restauracja KFC zlokalizowana jest w specjalnie wydzielonej strefie gastronomicznej na pierwszym piętrze Galerii Słonecznej, w otoczeniu sklepów i butików wielu renomowanych marek. Sama galeria położona jest przy ulicy Chrobrego 1 - zaledwie kilka minut drogi od głównego deptaka miasta.
Już pierwszy dzień funkcjonowania restauracji KFC pokazał, że pojawienie się tej najpopularniejszej światowej sieci serwującej dania z kurczaka w nowej galerii było bardzo dobrą decyzją. Robiący zakupy goście, chętnie zatrzymywali się w restauracji, aby odpocząć i spróbować dań z bogatej oferty sieci KFC.
Restauracje KFC stworzone są przede wszystkim z myślą o osobach żyjących aktywnie, chętnie i często jadających poza domem, w gronie przyjaciół i rodziny. Ceniąc smak klasycznej oferty KFC, chętnie próbują nowych potraw. Z tego względu sieć restauracji KFC stale poszerza swoją ofertę. Z początkiem bieżącego tygodnia we wszystkich restauracjach pojawiły się orzeźwiające Krushery w nowej, wiosennej odsłonie smakowej – Caffe Latte. W ofercie nadal dostępne są cieszące się niesłabnącą popularnością kanapki Mega Pocket oraz klasyczne już pozycje, jak kubełki czy Big Boxy.
Smak panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona. Niezmiennie też kurczaki podawane w KFC są zawsze świeże, niemrożone, ręcznie panierowane przez kucharza tuż przed podaniem. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.
Kontakt:
Sabina Figarska
Manager
Solski Burson-Marsteller
e-mail: sfigarska@solskibm.pl
tel. +48 (22) 242 86 31
KFC - to najpopularniejsza, światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, światowy pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 70 lat, od czasu otwarcia w 1937 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są zawsze ze 100% świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i serwisu – w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w blisko 16 000 restauracji sieci w ponad 90 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią ponad 120 restauracji KFC. Więcej informacji na stronie: http://www.kfc.pl, http://www.facebook.com/kfcpolska.
AmRest Holdings SE (AmRest) jest największą niezależną firmą prowadzącą sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1993 roku Spółka rozwija portfolio wyśmienitych marek, liderów w swoich kategoriach, takich jak KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks oraz Applebee's (Stany Zjednoczone) w oparciu o franczyzę i współpracę typu joint venture. Obecnie AmRest zarządza ponad 450 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants).
Nadesłał:
Witold Strzelecki
|