Ekologiczne przetwórstwo żywności - konferencja w Łodzi.


Ekologiczne przetwórstwo żywności - konferencja w Łodzi.
2011-08-08
14 października 2011 w ramach Natura Food 2011 w Łodzi odbędzie się Międzynarodowa konferencja „Ekologiczne przetwórstwo żywności – poprawa jakości oraz ochrona środowiska”.

Konferencja na którą zaproszono europejskich przedstawicieli producentów, przetwórców i dystrybutorów ma na celu omówienie aktualnego stanu ekologicznego przetwórstwa żywności i jakości przetworzonej żywności ekologicznej w kontekście ochrony środowiska. Celem spotkania jest również wypracowanie zaleceń dla rozwoju europejskiego przetwórstwa i jakości żywności ekologicznej. 

Będzie to pierwsze na taką skalę wydarzenie w trakcie trwania Natura Food.   Konferencja tłumaczona symultanicznie na 4 języki z pewnością będzie miejscem wymiany doświadczeń, dobrych praktyk i opinii stowarzyszeń branżowych, europejskich i krajowych decydentów, naukowców i innych związanych z branżą podmiotów.

Spotkanie organizuje IFOAM EU Group - Grupa regionalna IFOAM UE utworzona w 1992 r., która stanowi europejską strukturę Międzynarodowej Federacji Rolnictwa Ekologicznego. Tworzy ją ponad 330 organizacji spośród 750 organizacji członkowskich IFOAM.  Więcej informacji znajdziecie na www.naturafood.pl

Nadesłał:

ADPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl