Fabacum – neutralizuje tuczące działanie skrobi


Fabacum – neutralizuje tuczące działanie skrobi
2011-12-05
Czy wyobrażasz sobie jesienny albo zimowy poranek bez smakowicie pachnącej kanapki z grahamką albo bagietką? A weekendowy obiad z przyjaciółmi bez półmiska wypełnionego po brzegi aromatycznym makaronem z pesto?

Podobnie trudno sobie wyobrazić wizytę u rodziców bez pokaźnej porcji własnej roboty pierogów kryjących w swoim wnętrzu serowy, mięsny albo owocowy farsz... Pewnie w duchu odpowiadasz sobie teraz na te pytania, że owszem, możesz sobie wyobrazić, bo bez przerwy sobie tych pyszności odmawiasz w obawie przed skrobią, zabójczą dla szczupłej talii.

 

Jeżeli oddałabyś królestwo, żeby móc zapomnieć o takich restrykcjach, mamy dla Ciebie dobrą wiadomość: za mniej niż ułamek takiej fortuny dostaniesz w aptece  FABACUM, suplement diety z fasolaminą, neutralizującą tuczące działanie skrobi.

Nasz organizm, żeby pozyskać potrzebne mu do funkcjonowania składniki odżywcze, rozkłada skrobię na cukry proste. To one są głównym materiałem energetycznym potrzebnym nam do życia. Rezerwy cukrów prostych są magazynowane w mięśniach i wątrobie, a nadmiar jest przetwarzany w tkankę tłuszczową, która ma stanowić rezerwę na przyszłość.

Fasolamina jest ekstraktem z fasoli i zmniejsza trawienie skrobi w jelitach, blokując działanie alfa amylazy, enzymu uczestniczącego w jej metabolizmie. Dzięki temu skrobia nie jest przyswajana przez organizm, tylko wydalona w postaci niestrawionych resztek. Zmniejsza się w ten sposób kaloryczność potraw, a nasz organizm dostaje tylko taką ilość energii, jaką jest w stanie wykorzystać na bieżąco, i nie magazynuje znienawidzonych przez nas nadwyżek, nawet jeżeli mu ich lekkomyślnie dostarczyliśmy.

Niestrawiona skrobia jest przez nasz zapobiegliwy organizm wykorzystywana z pożytkiem. Działa ona w jelitach jak błonnik – wpływa pozytywnie na proces przemiany materii, zwiększa wypełnienie jelit, stymuluje ich ukrwienie i aktywność, stwarza dobre podłoże dla rozwoju korzystnej flory bakteryjnej jelit. Sprawia, że inne składniki pożywienia, które dostarczamy naszemu organizmowi, są efektywniej trawione. Może też wiązać cholesterol, sole kwasów żółciowych i zawarte w żywności substancje rakotwórcze.

Zawierający fasolaminę suplement diety FABACUM jest bezpieczny, w jego skład wchodzą tylko naturalne składniki o udowodnionym przez medycynę działaniu. Redukując przyswajanie skrobi, FABACUM odgrywa niezwykle istotną rolę w profilaktyce chorób uznawanych za cywilizacyjne – miażdżycy, otyłości, kamicy wątrobowej i polipach jelita grubego.

Aby optymalnie wykorzystać możliwości FABACUM, należy zażywać 1-2 tabletki bezpośrednio przez posiłkiem bogatym w skrobię. Dwie tabletki FABACUM neutralizują zaś aż 2250 kcal skrobiowych, a tyle ich dostarczymy swojemu organizmowi, zjadając 450 g spagetti.

Suplement diety FABACUM z linii Vitana firmy Vitapol-Farm możemy kupić w dobrych aptekach. Opakowanie zawierające 30 tabletek kosztuje ok. 34 zł.

Nadesłał:

IMR advertising by PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl