Formy papierowe do pieczenia i nie tylko


Formy papierowe do pieczenia i nie tylko
2012-07-10
Papierowe formy do pieczenia są doskonałą alternatywą dla form aluminiowych i metalowych. W różnych kształtach i rozmiarach. Formy są sztywne, nie odkształcają się pod wpływem ciast czy zmian temperatur. Oszczędzają czas pracy i zużycie energii. Formy są także dekoracją dla ciasta i jego opakowaniem

Papierowe papilotki są podstawą w każdej kuchni. O ich zaletach nie trzeba nikogo przekonywać: nie trzeba ich smarować, łatwo wyjmuje się je z blach. Papilotki są o wiele łatwiejsze w użyciu niż formy z blachy czy silikonowe. Można je zabrać do szkoły, na wycieczkę lub na imprezę. A do tego różnorodna kolorystyka sprawia, że wyglądają bardzo estetycznie.

A gdyby pójść krok dalej… Dlaczego innych wypieków nie piec w formach papierowych ?

Oprócz małych papilotek w naszym sklepie www.pomocnicykuchenni.pl dostępne są różne kształty i rozmiary: keksówki, okrągłe oraz wzory. Naczynia mają ten sam cel: ułatwić pieczenie bez smarowania, bez mycia oraz bez trudu transportować wypieki. 

Formy papierowe są idealne do pieczenia wypieków dla przyjaciół i rodziny. Na święta lub spotkania firmowe – wtedy gdy mamy kłopot z przeniesieniem potrawy.  Ozdobna z zewnątrz nie wymaga dodatkowego opakowania.

Można ich używać tak samo jak blach metalowych. Papierowe formy do pieczenia są podobne do sztywnego pergaminu i nie palą się w piekarnikach. Są odporne na temperaturę do 200 stC. więc są odpowiednie prawie dla każdej potrawy.  Forma jest o sztywnej konstrukcji wolnostojącej (nie ma potrzeby, aby umieszczać je w blachach).

Po użyciu formę wystarczy wyrzucić do kosza, nie masz zajętego miejsca w szafce.

Nadesłał:

www.PomocnicyKuchenni.pl
http://www.PomocnicyKuchenni.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl