Franczyza&Biznes - nowy numer w kioskach
Do salonów prasowych trafił właśnie najnowszy numer magazynu Franczyza&Biznes. Zwiększa się też częstotliwość wydawania pisma - będzie teraz dwumiesięcznikiem.
5. numer magazynu Franczyza&Biznes wydawanego przez Akademię Rozwoju Systemów Sieciowych prezentuje 100 sprawdzonych pomysłów na własny biznes we franczyzie. Właśnie tyle ofert franczyzy znalazło się w przygotowanej przez redakcję bazie systemów franczyzowych.
Poza tym w numerze czytamy o:
biznesie wrażliwym na pory roku - w niektórych branżach sezonowość dotyczy tylko sprzedawanych produktów czy usług, co nie ma wpływu na moment otwarcia punktu. Jakie miesiące są najlepsze dla restauracji, jakie dla sklepów odzieżowych, a kiedy swój moment mają kwiaciarnie? W jakich okresach natomiast lepiej wstrzymać się ze startem danego biznesu?
franczyzie w usługach - w sektorze usług niemal każdy poszukujący dla siebie franczyzy mógłby już ją znaleźć. Liczba propozycji współpracy w branżach związanych z usługami w ostatnich latach znacząco się zwiększyła. Można też zaobserwować większą różnorodność ofert, które reprezentują już ok. 40 rodzajów działalności, od naprawy obuwia, sprzątania firm i mieszkań czy poprawek krawieckich przez nauczanie języków obcych, tłumaczenia i szkolenia dla firm po porady dietetyczne, wypożyczalnie aut, hotele, a nawet budowę domów. W jakiego rodzaju biznesy usługowe wciąż warto wchodzić?
franczyzie w praktyce - o aspektach ekonomicznych, prawnych i organizacyjnych. Jak napisać dobry biznes plan i jakich najczęściej popełnianych błędów uniknąć?
rekrutacji franczyzobiorców, o profilu idealnego kandydata, metodach utrzymywania dobrych relacji oraz zachowaniu zdrowego rozsądku i rozwagi podczas ich szukania.
niuansach wdrożenia rozwiązań informatycznych w systemach franczyzowych. Doświadczenie uczy, że podejście do wdrożeń w strukturach zdecentralizowanych jakimi są sieci franczyzowe różni się od utartego schematu.
tym, czym franczyza nie jest - wiele osób wciąż angażuje się w tzw. sieci sprzedażowe, zwane również błędnie „systemami sieciowymi".
Magazyn analizuje też rynek piekarniczy w Polsce, zastanawia się dlaczego liczba sieci barów sushi jest tak niska, szuka przyczyn kłopotów znanych sieci budujących franczyzę i przedstawia sporo porad i inspiracji. Franczyza&Biznes jest już w salonach prasowych, za 9,90 zł.
Kontakt: Konrad Bagiński, mail: kbaginski@arss.com.pl, tel. 881452639
Nadesłał:
Konrad Bagiński
|