Gotowanie z marką TVS i Kurtem Schllerem
Specjalne warsztaty gotowania, połączone z pokazem najnowszych kolekcji naczyń kuchennych włoskiej marki TVS, odbyły się we wtorek 12.10.2010 roku w Akademii Kurta Schellera w Warszawie.
Pod okiem wykwalifikowanych kucharzy, a także specjalistów z firmy Altom oraz DuPont zaproszeni dziennikarze mogli poznać tajniki kulinarnej sztuki.
TVS w roli głównej
Podczas warsztatów zaprezentowane zostały najnowsze kolekcje naczyń kuchennych marki TVS, których głównym dystrybutorem w Polsce jest firma Altom. Spotkanie rozpoczęło się od pokazów multimedialnych, podczas których przedstawiono zalety naczyń marki TVS, ich właściwości oraz innowacyjne technologie wytwarzania. Firma DuPont zaprezentowała walory powłok Teflon®, a Altom zapoznał zgromadzonych gości z asortymentem, który posiada w swojej ofercie. Firma Altom, jako czołowy dystrybutor AGD w Polsce dba o to, by swoim klientom dostarczać produkty najwyższej jakości. Kolekcja naczyń marki TVS jest tego kolejnym przykładem. „Ponad 40 lat doświadczenia fabryki TVS jest dla nas gwarancją profesjonalizmu oraz ogromnej wiedzy o rynku i produktach. Wszelkie nowinki technologiczne wykorzystywane przez fabrykę TVS pozwalają na przewagę konkurencyjną nad innymi producentami naczyń kuchennych. Marka TVS, ze swoją szeroką ofertą, idealnie wpisuje się w zapotrzebowanie polskich konsumentów. Nasza firma stara się być prekursorem nowości rynkowych i wspólnie z producentem ustanawiać nowe trendy.”- wyjaśnia Paulina Żurowska – Brand Manager firmy Altom. O wyjątkowości naczyń marki TVS świadczą również szczególne właściwości powłok marki Teflon®, wytwarzanych na licencji firmy DuPont. Naczynia marki TVS wyposażone zostały w odporne na zarysowania powłoki non-stick, które znacznie ułatwiają gotowanie oraz zwiększają trwałość naczyń. Na uwagę zasługują zwłaszcza trójwarstwowe powłoki Teflon® Platinum oraz Teflon® Platinum PLUS, które pozwalają na korzystanie podczas gotowania z metalowych narzędzi, bez ryzyka uszkodzenia powierzchni naczynia.
Każdy może zostać kucharzem
W drugiej części spotkania uczestnicy mogli w praktyce przetestować naczynia marki TVS i przekonać się o ich wielu zaletach. Dziennikarze pod opieką kucharzy z Akademii Kurta Schellera samodzielnie przygotowywali potrawy, wykorzystując do tego wybrane naczynia włoskiego producenta. W czasie, gdy goście wraz z personelem Akademii Kurta Schellera pracowali nad sałatką Ratatouille, czy naleśnikami z owocami i sosem czekoladowym z mascarpone, specjaliści z firmy Altom oraz DuPont prezentowali na przykładach, jak zachowują się naczynia kuchenne marki TVS podczas nagrzewnia, używania metalowych narzędzi kuchennych, lub czyszczenia. Dziennikarze mogli przekonać się, że uchwyty naczyń się nie nagrzewają, a potrawy nie przywierają do dna patelni. Po skończonych pracach kuchennych, kiedy już wszystkie dania zostały przyrządzone, dziennikarze mogli delektować się smakiem własnoręcznie przyrządzonych potraw i dzielić się zdobytymi doświadczeniami.
Altom to firma zajmująca się projektowaniem i dystrybucją szkła, sztućców, porcelany i naczyń kuchennych. Reprezentuje również marki światowych producentów na rynku polskim. Firma powstała w 1991 roku i reprezentowana jest w 100% przez polski, prywatny kapitał.
Altom sp. z o.o. sp. k.
ul. Roosevelta 116a
62-200 Gniezno
www.altom.pl
Nadesłał:
flypr
|