Grey Goose na Festiwalu Filmowym w Cannes
11 maja Lazurowe Wybrzeże już po raz 64. zamieniło się w tło dla Festiwalu Filmowego w Cannes. Podczas tegorocznego święta kina obecna będzie także wódka Grey Goose, która od lat angażuje się w wydarzenia związane ze światem filmu.
Grey Goose Party w Cannes
Złota Palma to jedna z najbardziej prestiżowych nagród filmowych. Szefem jury, które wybierze zwycięzcę jest aktor Robert De Niro. W jury są też: aktorzy Uma Thurman i Jude Law, dwóch producentów filmowych z Chin, reżyserzy i producenci z Francji, Argentyny i Czadu oraz dziennikarka z Norwegii. Zainaugurowany w środowy wieczór Festiwal potrwa do 22 maja. Przez te dwa tygodnie wypełnione atmosferą rywalizacji i kinowego uniesienia marka Grey Goose będzie gościć największe nazwiska świata filmu. Francuska wódka we współpracy z Soho House i hollywoodzką agencją CCA jest organizatorem imprez, na których zaprezentowana zostanie kolekcja koktajli na bazie wódki Grey Goose. Dimitri Lezinska – międzynarodowy ambasador marki – stworzył niepowtarzalne drinki specjalnie na tę okazję. Zaproszeni goście, wśród których nie zabraknie gwiazd tegorocznego Festiwalu, będą cieszyć się smakiem koktajli podczas spotkania w historycznej La Villa Eilenroc, która zostanie udostępniona tylko przez jedną noc.
Jeśli jesteś fanem kina to kolekcja koktajli rodem z Cannes jest dla Ciebie. Niepowtarzalna receptura każdego z nich uświetni każde spotkanie.
La Palme de Cannes
Koktajl z szafranem – jedną z najbardziej ekskluzywnych przypraw na świecie. Ozdobiony jadalnym kwiatem elegancki drink jest idealny, żeby delektować się nim, podziwiając zachód słońca nad Lazurowym Wybrzeżem.
Składniki:
2 i 1/2 porcji wódki Grey Goose Original
1 porcja syropu z szafranu
1 porcja truskawkowego puree
1 porcja puree z marakui
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieść w shakerze koktajlowym wypełnionym lodem. Wstrząśnij mocno i przecedź dwukrotnie. Gotowy koktajl wlej do kieliszka typu martini i ozdób jadalnym kwiatem.
Etoile de Cannes
Gwiazda sama w sobie. To elegancki koktajl na bazie wódki Grey Goose Le Citron z wiśniami i ciemnoczerwonymi pomarańczami. Pełen energii symbol blasku francuskiej Riviery.
Składniki:
1 i 1/2 porcji wódki Grey Goose Le Citron
1/2 porcji likieru wiśniowego
1 porcja świeżo wyciśniętego soku
z ciemnoczerwonych pomarańczy
1 porcja puree z wiśni
1/3 porcji soku ze świeżej limonki
1/3 porcji syropu cukrowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieść w shakerze wypełnionym lodem. Wstrząśnij energicznie i całość przelej do szklanki typu rock. Koktajl możesz ozdobić gwiazdkami anyżu.
Grey Goose Le Fizz
Musujący i orzeźwiający. To idealny koktajl do wznoszenia toastów za największych reżyserów.
Składniki:
1 i 1/4 porcji wódki Grey Goose Original
1/4 porcji likieru z czarnego bzu
1/2 porcji świeżego soku z limonki
Zimna woda sodowa
Przygotowanie:
Zmieszaj wszystkie składniki w shakerze wypełnionym lodem. Całość przelej do szampanówki i dodaj wodę sodową.
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel/fax. (22) 251 20 47, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com; martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|